Τα Φάρσαλα ήταν ένας από τους σταθμούς της τριήμερης περιοδείας στη Θεσσαλία του δημάρχου Αθηναίων, και υποψηφίου αρχηγού της κυοφορούμενης παράταξης της Κεντροαριστεράς, Γιώργου Καμίνη. Ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε στο δημαρχείο τον ομόλογό του δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο και αμέσως μετά, συνοδεία του δημάρχου, μετέβη στην μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής, την Κλωστοϋφαντουργία "Επίλεκτος" της οικογένειας Δοντά.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο αντπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Επίλεκτος» Απόστολος Δοντάς, ο οποίος ενημέρωσε τον δήμαρχο Αθηναίων για την πορεία του κλάδου και της "Επίλεκτος".

Ο κ. Δοντάς στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το 90% του Ελληνικού βάμβακος εξάγεται κυρίως στην Τουρκία και εισάγεται ξανά πίσω ως μεταποιημένο ένδυμα. Όμως στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχει έλλειμμα εις βάρος μας, καθώς οι εξαγωγές αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ και οι εισαγωγές το 1,5 δις ευρώ. Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι από τις 95 κλωστοϋφαντουργίες που λειτουργούσαν το 1995 έχουν μείνει μόνον ...τρεις.

Αναφερόμενος δε στην δυναμικότητα της "Επίλεκτος" επεσήμανε ότι το εργοστάσιο στα Φάρσαλα δύναται να μεταποιεί περισσότερο βαμβάκι από το σύνολο των κλωστοϋφαντουργιών της Γαλλίας.

Τέλος ανέφερε οτι η επιχείρηση έκανε στροφή, από το 2005 και μετά, στην πράσινη ενέργεια με την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα μεγέθους 10 ΜW, ενώ ολοκληρώνεται προσεχώς και η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Ευρώπη, η οποία θα καταναλώνει φυτικά και ζωικά απόβλητα.

Ακολούθησε ξενάγηση του κ. Καμίνη και της συνοδείας του στον χώρο του εργοστασίου.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr