Ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ επένδυσε η Βολιώτικη Μύλοι Λούλη, στο πλαίσιο της επαναφοράς της στην αγορά της Βουλγαρίας, καθότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στο εργοστάσιο, που εξαγόρασε η εταιρεία στο Γκενεράλ Τόσεβο στη διάρκεια του καλοκαιριού και πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2019. 

Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, η εταιρεία επιδιώκει - εκτός από την επέκταση στην αγορά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας - να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, βλέποντας ότι υπήρχε ζήτηση για τα προϊόντα της, καταρχάς στη Βουλγαρία, με δεδομένη την προηγούμενη παρουσία της εκεί. 

Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Λούλης, στο πλαίσιο εταιρικής παρουσίασης στο Χρηματιστήριο, ήταν μοναδική ευκαιρία για την εταιρεία να καλύψει τη ζήτηση στη συγκεκριμένη αγορά, δεδομένου ότι η εξαγωγή του αλευριού, ως commodity προϊόντος, είναι μία αρκετά κοστοβόρα διαδικασία. 

Η εταιρεία εντός του 2018 επενδύει συνολικά 6,4 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της παραγωγής της σε συνδυασμό με την εξαγορά του εργοστασίου στη Βουλγαρία και την απόκτηση νέου logistics center, επιφάνειας 2.250 τ.μ. σε οικόπεδο 8.800 τ.μ. στη Μάνδρα Αττικής με κόστος 2 εκατ. ευρώ.

fnb