Στη νέα μονάδα παραγωγής χειρουργικών μασκών, που ολοκληρώθηκε στη βιομηχανική περιοχή της Λάρισας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lariplast  Γιάννης Τσερέπας, στο πλαίσιο του 2ου Family Business Conference που διοργάνωσε διαδικτυακά η Palladian. 

 «Μέσα σε 4 μόλις μήνες ολοκληρώσαμε δύο εργοστάσια, αρχικά επεκτείναμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Lariplast και στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στη βιομηχανική περιοχή Λάρισας. Σε μια έκταση 12.000 τ.μ. κατασκευάσαμε μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα 6.000 τ,μ. Παραγγείλαμε μηχανολογικό εξοπλισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δημιουργήσαμε δύο σύγχρονες γραμμές παραγωγής», είπε ο κ. Τσερέπας. 

Να σημειωθεί ότι η νέα επένδυση αγγίζει τα 12,5 εκατ. ευρώ και αφορά μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα με δυνατότητα παραγωγής 700 εκατ. μασκών ετησίως. 

Ο κ. Τσερέπας δεν παρέλειψε, επιπλέον, να αναφέρει ότι σε αυτό το εγχείρημα δεν είναι μόνος του καθώς συμμετέχουν ο Αχιλλέας Νταβέλης της Animus και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita. 

«Είναι δύο άνθρωποι που στηρίζουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Και όπως μου είπε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, το κλειδί σε μια συνεργασία είναι η πίστη στην κοινή ιστορία των ανθρώπων», επισήμανε ο κ. Τσερέπας.

Ζήσης Ηρειώτης thessaliaeconomy.gr

*Η φωτογραφία είναι αρχείου