Φως στο τούνελ  διαφαίνεται για τη διάσωση της ιστορικής Χαλυβουργίας Ελλάδος, της εταιρείας η οποία παρήγαγε τα σίδηρα με τα οποία χτίστηκε ο οχυρό Ρούπελ. Ας αφήσουμε όμως την ιστορία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου για να δούμε την σύγχρονη περιπέτεια της βιομηχανίας η οποία διατηρεί τη μοναδική μονάδα παραγωγής της στην περιοχή του Βελεστίνου. 

Με δάνεια άνω των 250 εκατ. ευρώ η μοίρα της ήταν προδιαγεγραμμένη, ανάλογη αυτής που είχε το ηρωικό οχυρό. Το πρώτο βήμα απεμπλοκής έγινε οταν η Εurobank πούλησε τα δικά της δάνεια περίπου 50 δισ. ευρώ στην Η.Ι.G. Oμως και πάλι το βάρος που απέμενε για την επιχείρηση της οικογένειας Μάνεση ήταν μεγάλο. Το κλειδί για τις εξελίξεις το κρατούσαν Εθνική και Πειραιώς οι οποίες όπως πληροφορούμαστε αποφάσισαν και αυτές να πουλήσουν τα δάνεια τους, αθροιστικά 90 εκατ.ευρω στην Αμερικανική εταιρεία.

Βέβαια απομένει η Alpha Bank στην οποία παρόλο που η  Χαλυβουργία οφείλει περίπου 170 εκατ. ευρω,  δεν φαίνεται να προχωρά στην πώληση τους. Η περιπέτεια της Χαλυβουργίας αναδεικνύει την HIG ως ισχυρό παίκτη στην ελληνική αγορά. Την εν λόγω εταιρεία την έχουμε συναντήσει ακόμη στη χρηματοδότηση των έργων της Dimand, επίσης εμφανίστηκε στην πώληση των δανείων των ξενοδοχείων Κυπριώτη στην Κω.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από liberal.gr)