Χοιρινό κρέας από τις περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας σχεδιάζει να προμηθεύεται σε σταθερή βάση η Κρητική αλαντοβιομηχανία Creta Farms η οποία πραγματοποιεί άνοιγμα στην αγορά του προψημένου γύρου και χρειάζεται περισσότερη πρώτη ύλη.

Η κρητική επιχείρηση, μετά τη συμφωνία «ανάσα» που υπέγραψε για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εμφανίζεται αποφασισμένη να διευρύνει σημαντικά την παρουσία της.

«Πάμε για μεγάλα πράγματα… είμαστε έτοιμοι να εκτιναχθούμε σε μεγάλα νούμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα mononews.gr o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Ο ίδιος επισημαίνει πως σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά που εξακολουθεί να πιέζεται, η Creta Farms πηγαίνει πολύ καλά και εκτιμά πως οι νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αναμένεται να «απογειώσουν» τα αποτελέσματα της.

Μια από αυτές είναι η δυναμική είσοδος στην αγορά των ψητοπωλείων με προψημένο γύρο, ο οποίος θα παρασκευάζεται από 100% ελληνικό κρέας και θα βασίζεται στη συνταγή Εν Ελλάδι. Οι προσδοκίες από την συγκεκριμένη κίνηση είναι αρκετά μεγάλες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία υπολογίζεται ότι αγγίζει σε τζίρο το 1 δισ. ευρώ (!).

Όπως λέει  κ. Δομαζάκης, η αγορά του ψητοπωλείου αναβαθμίζεται διαρκώς και ζητάει όλο και περισσότερο ποιοτικά προϊόντα κρέατος, τα οποία η Creta Farms μπορεί να προσφέρει. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, πέρα από την γεύση με την ποιότητα και την ελληνικότητα των προϊόντων τους και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ελαφρώς κάτι παραπάνω. Αυτή στιγμή, σημειώνει, η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 10.000 ψητοπωλείων στη χώρα χρησιμοποιούν εισαγόμενο χοιρινό κρέας, αφού η εγχώρια παραγωγή μπορεί να καλύψει μόλις το 20% των συνολικών αναγκών (!).

Να σημειωθεί ότι η Creta farms διαθέτει στα Τρίκαλα τις εγκαταστάσεις της πρώην κρατικής αλαντοβιομηχανίας ΕΛΒΙΚ, τις οποίες προόριζε για μεγάλη χοιροτροφική μονάδα η οποία όμως δεν λειτούργησε ποτέ λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας υπό τον φόβο της δυσοσμίας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr