Σχέδιο τριών σημείων για να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας χρηματοδότησή του παρουσίασαν χθες στους Θεσσαλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Όπως ανέφεραν μετά τη σύσκεψη βουλευτές αλλά και αρμόδια στελέχη, το σχέδιο διαρθρώνεται στους εξής άξονες:

-Το αμέσως επόμενο διάστημα αποδεσμεύεται το 10% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου (ένα ποσό πάνω από 4 εκατ. ευρώ), το οποίο θεωρείται ότι καλύπτει τις ανάγκες μέχρι το τέλος καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου σε συνδυασμό φυσικά με τα χρήματα που υπάρχουν ήδη σε διάφορους κωδικούς του προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

Επισημαίνεται ότι το 10% αφορά τον προληπτικό «κόφτη» που θέτει κάθε χρόνο το Υπουργείο Οικονομικών στους προϋπολογισμούς όλων των οργανισμών, ιδρυμάτων και φορέων του δημοσίου. Ουσιαστικά οι φορείς έχουν στη διάθεσή τους μόνο το 90% του προϋπολογισμού τους και η εκταμίευση του τελευταίου 10% εξαρτάται από τις ανάγκες τους αλλά και τη συνολική πορεία του προϋπολογισμού. Το 10% συνήθως αποδεσμεύεται μετά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του έτους. Για το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, με βάση την πληροφόρηση από τη χθεσινή σύσκεψη, θα αποδεσμευθεί αμέσως.

Ελευθερία