Η Σερένα Γουίλιαμς είναι συνώνυμη του τένις και της κατάκτησης πρωταθλημάτων. Η πασίγνωστη αθλήτρια συνεχίζει την καριέρα της στα 37 της χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στο τένις. Φέτος ήταν η δεύτερη φορά που η Σερένα επέστρεψε στα γήπεδα, μετά από πολύμηνη απουσία. Αυτή τη φορά η αποχή 9 μηνών οφείλονταν στη γέννηση του παιδιού της, ενώ το 2010 και 2011 αναγκάστηκε να λείψει από τον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας τραυματισμών και προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Τότε, είχε επανέλθει λες και δεν έλειψε ποτέ, κερδίζοντας ξανά τη Νο1 θέση στην κατάταξη και 11 τίτλους μόνο τη χρονιά 2013. Φέτος, μητέρα πια, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου αντιμετώπισε την Αντζελίκ Κέρμπερ. Η Σερένα έχασε με 2-0 σετ από την κατά 7 χρόνια νεότερη της Κέρμπερ, όμως κατάφερε να δώσει για μια ακόμα φορά ένα δυνατό παρόν στα μεγαλύτερα τουρνουά τένις. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Γουίλιαμς συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο και θα συμμετέχει μάλιστα στο Αμερικάνικο Όπεν, για το οποίο αποτελεί κορυφαίο φαβορί. 

Μετά από τους παλιούς τραυματισμούς και την πρόσφατη γέννηση του μωρού, θα περίμενε κανείς ότι η Γουίλιαμς θα εγκατέλειπε οριστικά το τένις. Όμως η πραγματικότητα για τη διάσημη τενίστρια είναι διαφορετική, αφού εκτός από τους 39 τίτλους Grand Slam που έχει κατακτήσει, είναι και η αθλήτρια με τις καλύτερες αμοιβές για το 2018. Μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το Forbes, κατέχει τα πρωτεία στις γυναίκες αθλήτριες. Και μπορεί η απουσία από τους αγώνες να της στέρησε αρκετά χρηματικά έπαθλα, όμως χάρη στα έσοδα από χορηγίες και άλλες δραστηριότητες σχετικές με το τένις παραμένει η πιο καλοπληρωμένη αθλήτρια.

Η Σερένα είναι σίγουρα στην κορυφή του αθλήματος και αυτό προϋποθέτει πολύ εξάσκηση και σωστή διατροφή. Παρακάτω είναι μερικά από τα πράγματα που κάνει καθημερινά, ώστε να μένει στην άριστη φυσική της κατάσταση:

Διατροφικά, ακολουθεί το σύστημα των 5 γευμάτων την ημέρα. Το πρωινό της περιλαμβάνει βρώμη με φράουλες, μανταρίνια και topping με βούτυρο αμυγδάλου. Επίσης λαμβάνει και συμπληρώματα που ενισχύουν το μεταβολισμό, ενώ για δεκατιανό τρώει φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο αμυγδάλου. Το μεσημεριανό της είναι σαλάτα με 1 φλυτζάνι μαρούλι, 1 φλυτζάνι σπανάκι, μανταρίνι, τοματίνια, χυμό μοσχολέμονου, κρεμμύδια, κρουτόν από πίτα και κομμένα αμύγδαλα. Το απογευματινό της περιλαμβάνει κοτόπουλο και κάποιο ποτό για καύση του λίπους, ενώ για βραδινό τρώει καφέ ρύζι με σπόρους τσία και σαλάτα με φρέσκα λαχανικά. Οι απολύτως υγιεινές και προσεγμένες διατροφικές της συνήθειες, είναι ανάλογες του πρωταθλητισμού. 

Στην προπόνηση, μερικές από τις ασκήσεις που την έχουν βοηθήσει να διατηρήσει τη φόρμα της είναι ασκήσεις τάπητος με μπάλα και ιμάντα. Πιο συγκεκριμένα, με τη μπάλα της γυμναστικής, κάνει δύο ασκήσεις. Στη μία, είναι ξαπλωμένη ανάσκελα και μεταφέρει τη μπάλα από τα πόδια στα χέρια, κάνοντας κινήσεις ποδιού και χεριού από την ευθεία σε ορθή γωνία, και στην άλλη έχει τη μπάλα από κάτω της, με τα χέρια να ακουμπούν στο έδαφος και φέρνει τη μπάλα μπροστά ώστε να την ακουμπάει με τα γόνατα. Με τον ιμάντα, είναι στα γόνατα και τον τεντώνει πλήρως κρατώντας τον από τις φτέρνες. Με αρκετές επαναλήψεις αυτών των ασκήσεων και την αυστηρή διατροφή, η Σερένα κρατάει τη φυσική της κατάσταση σε άψογα επίπεδα και καταφέρνει να μας εκπλήσσει μέχρι και σήμερα!