Ξεκινούν απόψε τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με μεγάλο ματς στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στους «16» της διοργάνωσης, πρώτο παιχνίδι ανάμεσά τους από εκείνο το απίθανο 6-1 το 2017. Φαβορί για τις στοιχηματικές σήμερα η Μπάρτσα, όμως για την υπόθεση πρόκριση ως επικρατέστεροι δίνονται οι Παριζιάνοι. Με δεδομένο ότι υπάρχει πάντα η ρεβάνς, ίσως αυτό το παιχνίδι είναι καλό στήριγμα για ένα σύστημα σε στοίχημα ισοπαλίες.

Η Μπαρτσελόνα είναι εμφανώς βελτιωμένη το τελευταίο δίμηνο. Βρήκε σταθερές στο παιχνίδι της, κυρίως με την τετράδα Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Γκριζμάν και Μέσι. Αρχίζει να αποδίδει πραγματικά καλό ποδόσφαιρο και τρέχει ένα αήττητο 12 αγωνιστικών στο ισπανικό πρωτάθλημα (10-2-0), το οποίο της επιτρέπει να αισιοδοξεί, έστω κι αν η Ατλέτικο παραμένει μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. 

Ο Κούμαν ξεκούρασε κάμποσους βασικούς στο σαββατιάτικο 5-1 επί της Αλαβές, όπου υπήρξαν στιγμές που… χάθηκε το τόπι. Δύο γκολ ο Λιονέλ Μέσι, άλλα τόσα ο ανεβασμένος Τρινκάο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα έκανε όλα τέλεια στον όμιλο, με εξαίρεση το τελευταίο ματς απέναντι στη Γιουβέντους, που την άφησε στη δεύτερη θέση. 

«Η Παρί είναι πολύ δυνατή, με μεγάλη ποιότητα, ενώ εμείς έχουμε βελτιωθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα. Πιστεύω στην ομάδα μου και έχουμε ελπίδες ότι θα κάνουμε κάτι καλό στο Τσάμπιονς Λιγκ», εξηγούσε χθες ο Ρόναλντ Κούμαν. «Δεν πιστεύω ότι είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα στον Μέσι και τον Εμπαπέ. Θα γίνει όμορφο παιχνίδι, απλά εμείς έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου» συμπλήρωσε.

Στα αγωνιστικά νέα, ο Πικέ επέστρεψε σε ρυθμό προπονήσεων, θα μπει στην αποστολή, αλλά μοιάζει πολύ πρώιμο να ξεκινήσει βασικός και δη σε ένα τέτοιο ματς. Η απόφαση πάντως θα παρθεί τελευταία στιγμή. Επίσης έτοιμος ο αναπληρωματικός επιθετικός Μπρέιθγουεϊτ, σε αντίθεση με τον στόπερ Αραούχο που δεν θα ρισκάρει. Από κει και πέρα, πάγιες είναι οι απουσίες του μπακ Σέρζι Ρομπέρτο, του μεσοεπιθετικού Κοουτίνιο και του εξτρέμ Ανσου Φάτι. 

Από την πλευρά της, η Παρί, φιναλίστ του προηγούμενου Τσάμπιονς Λιγκ, προκρίθηκε ως πρώτη του 8ου ομίλου πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες αν και οι ήττες παραλίγο να της στερήσουν ακόμα την πρόκριση, κάτι που θα αποτελούσε «βόμβα ολκής». Μέτρια συνολική η ευρωπαϊκή παρουσία της έως εδώ, κατώτερη ποιοτικά από τα στάνταρ των προηγουμένων ετών, λόγος για τον οποίο αντικαταστάθηκε ο Τόμας Τούχελ από τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο την περίοδο των γιορτών. 

Εντός συνόρων, ήταν η μοναδική ομάδα της πρώτης τετράδας που νίκησε αυτή την αγωνιστική, έστω και με την ψυχή στο στόμα, 2-1 εντός έδρας τη Νις το Σάββατο και πλησίασε στον έναν βαθμό την πρωτοπόρο Λιλ. Τα «χρειάστηκε» στα πρώτα λεπτά, αλλά πήρε γρήγορο προβάδισμα (22’ Ντράξλερ) και με κατοχή μπάλας δεν κινδύνευσε στο υπόλοιπο του ημιχρόνου. 

Το «δώρο» του Μαρκίνιος με πάσα «πάρε-βάλε» στον Ρόνι Λόπες έφερε το 1-1 (50’), ενώ Νάβας και δοκάρι τη γλίτωσαν από τα χειρότερα στο β’ ημίχρονο. Προβληματική αμυντικά με «αδιάφορο» Μπαπέ για ένα ακόμη ματς, εξαιρετική εμφάνιση Ικάρντι (φορ) ειδικά στην ασίστ στον Κιν (76’) για το τελικό 2-1.

Πρόωρος τελικός το ματς της Βαρκελώνης σύμφωνα με τον Ποτσετίνο. «Όταν υπέγραψα πριν από 40 ημέρες γνώριζα τη σημασία αυτού του παιχνιδιού. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντικό και θα δώσουμε το 100%. Είμαι πολύ ήρεμος, όπως και όλη η ομάδα. Δεν περιμένω τίποτα ιδιαίτερο από κάποιον, το ματς θα είναι συλλογική υπόθεση. Είμαστε η Παρί Σεν Ζερμέν και έχουμε στόχο την κορυφή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Παρί ταξίδεψε στη Βαρκελώνη «λαβωμένη», με κυριότερες απουσίες αυτές του φορ Νεϊμάρ και του εξτρέμ Ντι Μαρία με τον πρώτο να είναι αμφίβολος και για τη ρεβάνς μετά από τρεις εβδομάδες. Επιπλέον, εκτός βρίσκεται και ο πλάγιος Νταγκμπά. Επιστροφή για Βεράτι (χαφ) και Φλορέντσι (πλάγιος), ενώ και ο Ραφίνια (χαφ-εξτρέμ) τέθηκε εντός αποστολής ωστόσο θα βρίσκεται στον πάγκο. Ο Αργεντίνος τεχνικός προτιμά το 4-2-3-1, πιθανότατα με Μ’Μπαπέ, Βεράτι, Κιν να κινούνται πίσω από τον Ικάρντι στη γραμμή κρούσης. 

Στην στοιχηματική πρόταση, η Μπαρτσελόνα είναι στα καλύτερά της και από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απουσία του Νεϊμάρ, o άσος πήρε την κατιούσα. Δεν διαφωνούμε για να πάμε στην κόντρα, αλλά ούτε «καιγόμαστε» να ποντάρουμε το χαμηλό το 2.00, από τη στιγμή μάλιστα που περιμένουμε γκολ των Γάλλων. Προτίμηση στο combo Over+GG. Από τα ειδικά, σκέψεις για 1+Goal και anytime σκόρερ τον Ντεμπελέ.