Το σημαντικό ορόσημο των δέκα ετών διαρκώς αναπτυσσόμενης λειτουργίας συμπλήρωσε η κλινική αποθεραπείας Animus της Λάρισας. Η σχετική επετειακή εκδήλωση περιγράφεται στο δελτίο Τύπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας:

«Με αφορμή τη 10η επέτειο λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Κέντρου παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ  Άδωνι Γεωργίαδη, των βουλευτών Κωνσταντόπουλου Δημ. και Κατσιαντώνη Γ., εκπροσώπων της Περιφέρειας, εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, εκπροσώπων της Μητρόπολης Λάρισας και πλήθους συνεργατών, εργαζομένων και φίλων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ομίλου ANIMUS Αχιλλέας Αθ. Νταβέλη, ο οποίος ευχαρίστησε το προσωπικό του κέντρου, τους ιατρούς συνεργάτες καθώς και όσους εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Ο κ. Νταβέλης αναφέρθηκε στη δέσμευση του Κέντρου να λειτουργεί υπεύθυνα και με συνέπεια ενώ σταθερή προτεραιότητα  ήταν και θα παραμείνει η διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. 

Στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις κοινές δράσεις  εκπρόσωποι επιστημονικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων με το ANIMUS. Αναλυτικότερα ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΤΕ) Σακκαλής Βαγγέλης, ο  εκπρόσωπος του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σάπκας Ιωάννης και ο Διευθ. Σύμβουλος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ροδόπουλος Ευάγγελος αναφέρθηκαν στην συνεργασία του με το Κέντρο μας στους τομείς της Καινοτομίας, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη στιγμή της φετινής μας επετείου ήταν και η παρουσία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, η οποία ήταν το τιμώμενο πρόσωπο με αφορμή την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και αποθεραπείας της. 

Στη συνέντευξη Τύπου, που προηγήθηκε και στην οποία συμμετείχαν η κα. Κοτρώτσου Μαίρη, ο κος Σωτήριος Μπερσίμης Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ και ο Αχιλ. Α.Νταβέλης Πρόεδρος Ομίλου ANIMUS, η κα. Κοτρώτσου θυμήθηκε με συγκίνηση τους 40 μήνες νοσηλείας και την καθοριστική συμβολή της ομάδας του ANIMUS στην πορεία της υγείας της Μυρτούς και επεσήμανε την ανάγκη για τη συνδρομή της Πολιτείας τόσο στην ίδια αλλά και σε κάθε βαρέως πάσχοντα ασθενή. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήριος Μπερσίμης τόνισε τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει ο Οργανισμός για την αναδιοργάνωση όλων των δαπανών. Κύριος στόχος του , υπό συζήτηση, Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας είναι να προσφέρει μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση σε συνδυασμό με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Μετά από πρωτοβουλία του ANIMUS και αναλογιζόμενοι την κοινωνική επανένταξη των ασθενών μας  ο κος Ροδόπουλος Ευάγγελος ( ΙΕΚ ΑΚΜΗ ) προσέφερε μία πλήρη εκπαιδευτική υποτροφία στην Μυρτώ!»