Με έναν οχετό ύβρεων, πασπαλισμένο με τις απαραίτητες απειλές, απαντά η διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων στην αποκάλυψη του thessaliaeconomy.gr ότι η διαχείριση της συνεταιριστικής Οξοποιίας «Μετέωρα» πέρασε στα χέρια της εταιρείας ΚΟΡΕ Α.Ε.

Με παρόμοιο τρόπο είχε αντιδράσει και στην αποκάλυψή μας ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στην προπτωχευτική διαδικασία του νόμου, ζητώντας κούρεμα δανείων και προστασία από τους πιστωτές της. Και τότε μας διέψευδε μιλώντας για «συκοφάντες». Όχι για πολύ. Μέχρι που δημοσιεύσαμε την ίδια την αίτησή της προς το Πρωτοδικείο Τρικάλων στην οποία αποτυπώνεται όλο το δράμα του συνεταιριστικού φορέα με τα 35 εκ. ευρώ χρέη και την αδυναμία πληρωμών στην οποία την οδήγησαν ο κ. Λιούτας και η παρέα του. 

Από την όλη ανακοίνωση …συσκότισης που εξέδωσαν για το θέμα της Οξοποιίας, την οποία δημοσιεύουμε πιο κάτω, θα θέλαμε να σταθούμε σε δύο παραγράφους. Η μία, αναφερόμενη στην συνεργασία με την ΚΟΡΕ Α.Ε. και τον ισχυρισμό ότι αυτό συμβαίνει μόνο για την διανομή των προϊόντων, αναφέρει ότι:

«Η συγκεκριμένη συνεργασία ανανεώθηκε και ενισχύθηκε προκειμένου τα προϊόντα της Οξοποιίας να φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, μειώνοντας ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής».

Ερωτήσεις: Πότε ακριβώς ανανεώθηκε;  Μήπως μπορούν να δώσουν τα σχετικά συμβόλαια στην δημοσιότητα; Και τέλος, από πότε το κόστος παραγωγής μιας επιχείρησης πέφτει επειδή ανανεώθηκε η συνεργασία με τον …διανομέα των προϊόντων της;

Η άλλη παράγραφος που επίσης κρύβει ενδιαφέρον λέει τα εξής:

«…είναι γνωστό ότι για ένα διάστημα μικρότερο του ενός έτους, τόσο η Οξοποιία όσο και η AGROVIZ ενοικιάστηκαν σε θυγατρική του συνεταιριστικού εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ και βέβαια επέστρεψαν στον κορμό της Ένωσης». 

Από και ως πού, αγαπητοί κύριοι που διαχειρίζεστε τον μόχθο των αγροτών, λέτε ότι «είναι γνωστό»; Ελάτε τώρα... Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος της ενοικίασης των δυο συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε θυγατρική της ΤΡΙΚΚΗΣ;  Και γιατί λέτε ότι ήδη «επέστρεψαν στον κορμό της Ένωσης» ενώ στο σχέδιο εξυγίανσης που υποβάλατε στο δικαστήριο  λέτε «θα επιστρέψουν». Επιτρέψτε μας να ρωτήσουμε και κάτι ακόμα. Η συγκεκριμένη θυγατρική που ανήκει, όπως αναφέρετε, στην ΤΡΙΚΚΗ, για ποιο λόγο πήρε πάνω της την Οξοποιϊα «Μετέωρα» και την Αgroviz;  Έχει μετοχική σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λιούτας ή  άλλα δικά του πρόσωπα;

 Έχετε την καλοσύνη να μας δώσετε το μετοχολόγιο και τα σχετικά συμφωνητικά και να μας εξηγήσετε  ποια ακριβώς οφέλη απέφερε η συγκεκριμένη πράξη στην περιουσία της ΕΑΣ;

Κλείνοντας ρωτάμε και τούτο: Από πότε τα στελέχη μιας εταιρείας που διανέμει τα προϊόντα μιας επιχείρησης - πελάτη, εγκαθίστανται στην επιχείρηση, χαράσσουν την πολιτική της και καθοδηγούν το προσωπικό της όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην Οξοποιία "Μετέωρα";

Εν πάση περιπτώσει, δεν ρωτάμε άλλα. Θα μας δοθεί άλλωστε η ευκαιρία να το κάνουμε και στο μέλλον.

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ Τρικάλων έχει ως εξής

"Η κατρακύλα συνεχίζεται. Το   thessaliaeconomy.gr συνεχίζοντας στον ίδιο κατήφορο των τελευταίων ημερών, κάνοντας το «άσπρο… μαύρο» ψευδώς αναφέρει ότι η Οξοποιία ΜΕΤΕΩΡΑ πέρασε στον έλεγχο της εταιρείας ΚΟΡΕ Α.Ε. 

Η Οξοποιία ΜΕΤΕΩΡΑ ούτε πέρασε στον έλεγχο της ΚΟΡΕ, ούτε υπενοικίαστηκε από κανένα, ούτε έχει κανένα αφεντικό, όπως ψευδώς γράφεται.

Ήταν και παραμένει μια συνεταιριστική βιομηχανία με μοναδικά «αφεντικά» τα μέλη του Α.Σ. Τρικάλων – ΕΝΩΣΗ και κατ’ επέκταση τους αγρότες και τους εργαζομένους. 

Ως προς την ουσία η οποία είναι ήδη γνωστή μιας και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ανοιχτά από το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Τρικάλων και εν προκειμένω, η συγκεκριμένη επικυρώθηκε από Γενική Συνέλευση,  η Οξοποιία έχει ως μοναδικό συνεργάτη στη διανομή των προϊόντων της την εταιρεία ΚΟΡΕ εδώ και 15 χρόνια. Οι διοικήσεις άλλαζαν αλλά η συνεργασία συνεχίζεται συμβάλλοντας στην εξυγίανση της πάλαι ποτέ ζημιογόνας Οξοποιίας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ανανεώθηκε και ενισχύθηκε προκειμένου τα προϊόντα της Οξοποιίας να φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, μειώνοντας ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής. Προφανώς, για λόγους που μόνο ο συντάκτης του δημοσιεύματος ξέρει, αυτό δεν του αρέσει. Όπως επίσης και  το γεγονός ότι η ΤΡΙΚΚΗ επεκτείνεται σε νέες αγορές διευρύνοντας τον τζίρο αλλά και την κερδοφορία της.  

Ως προς τα περί «επανένταξη της μονάδας οξοποιίας η οποία έχει αποσχιστεί», τα οποία επικαλείται παραπλανητικά, είναι γνωστό ότι για ένα διάστημα μικρότερο του ενός έτους,  τόσο η Οξοποιία όσο και η AGROVIZ ενοικιάστηκαν σε θυγατρική του συνεταιριστικού εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ και βέβαια επέστρεψαν στον κορμό της Ένωσης. 

Δεν ωφελεί, όμως να απαντάς με επιχειρήματα σε έναν πόλεμο λάσπης ο οποίος μάλλον εκπορεύεται από το γεγονός ότι η Ένωση έχει πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίσει τα δάνειά της, οπότε κόπηκε και η όρεξη  στα… κοράκια τα οποία δεν θα αγγίξουν απολύτως τίποτα από το σώμα της που ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους αγρότες και στους εργαζομένους της. Τα κοράκια ας βγάλουν τα μάτια τους…

Ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις και αγωγές για να λογοδοτήσουν οι συκοφάντες στην ελληνική δικαιοσύνη."