Δεν περνάει τελικά στα χέρια του Λαρισαίου δικηγόρου Γιάννου Γραμματίδη η συλλεκτική Μερσεντές του Αλέξανδρου Ωνάση την οποία κέρδισε ο ίδιος  σε δημοπρασία της Εθνικής Τράπεζας τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λίγες εβδομάδες μετά την διενέργειά του, ύστερα από παρέμβαση του συλλόγου εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία. Οι εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν στην  πώληση και δικαιώθηκαν, υποστηρίζοντας ότι το αυτοκίνητο έχει ιστορική αξία και πρέπει να παραμείνει στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.

Ο διαγωνισμός

Ρεπορτάζ του kosmoslarissa.gr της 21ης Οκτωβρίου 2016 ανέφερε τα εξής:

 Η Εθνική Τράπεζα και ειδική εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έβγαλε σήμερα Παρασκευή σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, μία συλλεκτική Mercedes, μοντέλο του 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πλειοδοτούσα προσφορά, ποσού 25.000 ευρώ, έγινε από τον Λαρισαίο δικηγόρο των Αθηνών, ιδρυτή του κόμματος "Νέα Πορεία - Νέα Ελλάδα" και επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννο Γραμματίδη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο δεύτερος πλειοδότης προσέφερε 15.000 ευρώ και ο τρίτος 10.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο

To 1972 o Αλέξανδρος Ωνάσης είχε αγοράσει, στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μια Mercedes 250/8 (το /8 ήταν μια ένδειξη στην επωνυμία που χαρακτήριζε το μοντέλο που είχε παρουσιαστεί το 1968 και ήταν ουσιαστικά το μόνο νέας σχεδίασης στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας) πληρώνοντας το αστρονομικό για τα δεδομένα της εποχής ποσό των 250.000 δραχμών -για να καταλάβουμε το κόστος της 250/8 σημειώνουμε πως το μεροκάματο τότε ήταν 70 δραχμές!

Η λιμουζίνα, σχεδιασμένη από το διάσημο Paul Bracq, έχει 6κύλινδρο κινητήρα 2.800 κυβικών και 130 ίππων, ενώ είναι εξοπλισμένη με λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων (μιλάμε για το 1972!) και επένδυση στο ταμπλό από ξύλο τριανταφυλλιάς. Μετά τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση βρέθηκε, μαζί με άλλα προσωπικά του αντικείμενα, σε μια αποθήκη στο Ελληνικό, ενώ πλέον θα πουληθεί από την Εθνική Τράπεζα, που είναι και ο ειδικός εκκαθαριστής της εταιρείας Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η τιμή που αναμένεται να πιάσει η Mercedes 250/8 του Αλέξανδρου Ωνάση θα ξεπεράσει κατά πάσα πιθανότητα τις 10.000 ευρώ που είναι το ποσό εκκίνησης.

Κ.Τ.

Ο Αλέξανδρος με τον πατέρα του και την μητέρα του Τίνα Λιβανού. Κάτω ο Γιαννος Γραμματίδης και το αυτοκίνητο όπως φυλάσσεται σήμερα στις εγκαταστάσεις της πρώην Ολυμπιακής