Στρατηγικό στόχο φαίνεται να αποτελεί για τον Αχιλλέα Νταβέλη η εμπλοκή του Δήμου Λαρισαίων στην ΠΑΕ Λάρισα. Tο δήλωσε άλλωστε ο ίδιος κατά την πρώτη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Κούγια όταν υπέγραψαν το ιδιωτικό συμφωνητικό για την αγοραπωλησία της ομάδας.

Η «Ελευθερία» γράφει, επικαλούμενη πληροφορίες, ότι ο νέος ιδιοκτήτης προτίθεται να παραχωρήσει στον Δήμο Λαρισαίων ένα ποσοστό 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Απώτερος στόχος δεν είναι άλλος από την εξαγορά του AEL F.C. ARENA το οποίο παραμένει στην ιδιοκτησία Πηλαδάκη, ωστόσο οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν με την Τράπεζα Πειραιώς η οποία έχει τον πρώτο λόγο, εξ αιτίας των απλήρωτων δανείων που υπάρχουν σε εταιρείες του παλιού ιδιοκτήτη της ομάδας.

Το θέμα είναι αν τελικά ο Δήμος Λαρισαίων αποδεχτεί την πρόταση Νταβέλη, καθώς η εμπλοκή ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια ιδιωτική ποδοσφαιρική εταιρεία δεν είναι απλό πράγμα, ειδικά αν πρόκειται να καταβληθούν χρήματα όπως προϋποθέτει η εξαγορά του AEL F.C ARENA.

Το θέμα αυτό άλλωστε δεν είναι καινούργιο, σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει και από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια ο οποίος είχε αποταθεί στον Δήμο προτρέποντάς τον να αγοράσει το γήπεδο που έφτιαξε ο Πηλαδάκης.

Η πρόταση συζητήθηκε τότε μεταξύ του δημάρχου και των επιτελών του και απορρίφθηκε. «Ευτυχώς δεν μπλέξαμε» είχε παραδεχτεί καιρό αργότερα σε μια κοινωνική εκδήλωση - με αρκετούς Λαρισαίους δημοσιογράφους παρόντες - ο Απόστολος Καλογιάννης.

Βεβαίως τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά, ο νέος επενδυτής της ΠΑΕ είναι Λαρισαίος και η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στο στρατόπεδο της ομάδας. Όμως το αν θα επιτευχθεί η εξαγορά του AEL F.C. ARENA και ποιος τελικά θα βάλει το χέρι στην τσέπη, μένει να φανεί.

Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr