Ξεκίνησαν από χθες οι εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων στον Κόμβο του Βελεστίνου σύμφωνα με την “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” και συγκεκριμένα στον κλάδο που εξυπηρετεί την κατεύθυνση από Βόλο προς Αθήνα.

Η δημιουργία ωστόσο των νέων πλευρικών διοδίων προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις τόσο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου όσο και στους αυτοκινιτιστές της Μαγνησίας που δεν αποκλείουν ακόμη και την προσφυγή τους στην δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα η δημοτική αρχή έχει κατ επανάληψη εκφράσει την αντίδραση της στην δημιουργία των διοδίων χωρίς όμως να υπάρξει επίσημη απάντηση απο το αρμόδιο υπουργείο. 

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί την ερχόμενη Κυριακή η Ενωση Ιδιοκτητών Φορτηγών Μαγνησίας για να εξετάσει την στάση της σχετικά με την δημιουργία των νέων πλευρικών διοδίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αυτοκινητιστών Ζήση Ντελόπουλο δεν αποκλείεται να προσφύγουν ακόμη και στον εισαγγελέα ζητώντας τη παρέμβαση της δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με τον κ Ντελόπουλο τα προβλήματα θα αυξηθούν κατακόρυφα τόσο για την οικονομική επιβάρυνση των μεταφορών όσοο για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Βόλου Λάρισας. 

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες. Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από εναλλακτική διαδρομή μέσω του τοπικού οδικού δικτύου και της Νότιας Εισόδου του Α/Κ Βελεστίνου με κατεύθυνση προς Αθήνα, από την οποία τα οχήματα θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα.Κατά αυτό το χρονικό διάστημα ο κλάδος από Βόλο προς Αθήνα θα παραμείνει κλειστός.

Ανακοίνωση Δήμου Ρήγα Φεραίου : «Τα πλευρικά διόδια θα επιβαρύνουν τους δημότες όχι μόνο για τις διαδρομές προς Αλμυρό-Λαμία-Αθήνα αλλά και για τις κοντινές διαδρομές εντός των ορίων του Δήμου, καθώς το Αερινό βρίσκεται στη διαδρομή του άξονα της Εθνικής οδού Βελεστίνου-Αθήνας.

Το γεγονός ότι κλείνει σταδιακά ο Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Aθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) δεξιά και αριστερά θα αναγκάζει τους δημότες να χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των νέων διοδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος από τη χρήση αυτού λόγω έλλειψη οδικής ασφάλειας.

Λόγω όλων αυτών των συνεπειών, ο Δήμος θα προχωρήσει σε άμεση επαφή με όμορους Δήμους, φορείς και συλλόγους της περιοχής προκειμένου να υπάρξει μαζική κινητοποίηση και αντίδραση στην ενέργεια κατασκευής διοδίων.

Εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα μία τέτοιου είδους αδικία θα προκαλέσει διαμαρτυρίες και έντονες αντιδράσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στη λήψη περαιτέρω αποφάσεων στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις».

thessaliatv.gr