Την αποζημίωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για την απώλεια εσόδων από διόδια το πρώτο εξάμηνο του 2021 υπέγραψε το υπουργείο Υποδομών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η εταιρεία αποζημιώθηκε και για την μη λειτουργία των διοδίων στην παλιά εθνική οδό των Τεμπών.

Η αποζημίωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» στην πρώτη περίπτωση ανήλθε στο ποσό των 6,56 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα από διόδια της εταιρείας εκείνο το διάστημα ήταν 29,7 εκατ. ευρώ (έναντι πρόβλεψης 37 εκατ. ευρώ). Η εταιρεία είχε λάβει 6,3 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 7,2 εκατ. ευρώ για το β΄ εξάμηνο του ίδιου έτους.

Σε ότι αφορά τα Τέμπη, όπου δεν λειτούργησε ο σταθμός διοδίων στην παλαιά εθνική οδό, το ποσό αποζημίωσης στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανήλθε σε 841.200 ευρώ.

Ο σταθμός θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει από το 2017, ωστόσο το Δημόσιο προτίμησε να καταβάλει την αποζημίωση στον παραχωρησιούχο έκτοτε παρά να αδειοδοτήσει τον σταθμό.

Στην αποτροπή λειτουργίας των διοδίων στην παλιά εθνική οδό των Τεμπών συνέβαλαν οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και επισκεπτών της κοιλάδας.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr