Toν φωτισμό της εθνικής οδού, τόσο στη Θεσσαλία όσο και στα υπόλοιπα τμήματα που διαχειρίζεται η επιχείρηση, αλλάζει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Η εταιρεία θα βελτιώσει το επίπεδο υπηρεσιών κατά τις βράδυνες ώρες αλλά και εντός των σηράγγων ενώ παράλληλα θα μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος εξοικονομώντας σημαντικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτωβρίου, υπογράφτηκε σύμβαση έργου μεταξύ της Sirecled Hellas AE και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 5.000 φωτιστικών τύπου LED εξοπλισμένα με προηγμένο λογισμικό για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Στον σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 26 εταιρίες από χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας. Η αξιολόγηση έγινε με κριτήρια που αφορούσαν στην ανταγωνιστικότερη τιμή σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα κατασκευής του φωτιστικού και της μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης που επιτυγχάνεται.

Να σημειωθεί ότι με την χρήση των συγκεκριμένων φωτιστικών LED ο Αυτοκινητόδρομος θα εξοικονομήσει 59% σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος η οποία θα μειωθεί από 10.7 εκατομμύρια KWH ανά έτος σε 4.4 εκατομμύρια KWH. 

Επιπλέον όλα τα φωτιστικά θα είναι εξοπλισμένα με κατάλληλο λογισμικό το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με κεντρικό σύστημα διαχείρισης. Έτσι, θα παρέχονται πληροφορίες αληθινού χρόνου σχετικά με την καλή λειτουργία τους καθώς και δυνατότητα άμεσης αυξομείωσης της φωτεινότητάς τους όποτε αυτό απαιτείται.  

Η SIRECLED ήρθε στην ελληνική αγορά πριν 4 έτη μετά από επένδυση που οργάνωσε η Vectis Capital με την υποστήριξη Ελλήνων επιχειρηματιών, εξαγοράζοντας την Ιταλική SIRECLED Srl και μετεγκαθιστώντας την στην Ελλάδα, δημιουργώντας παραγωγική μονάδα στο Κρυονέρι Αττικής και διατηρώντας Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Modena της Ιταλίας.

Έκτοτε η εταιρία έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα φωτισμού σε βιομηχανίες, αποθήκες, αλυσίδες λιανεμπορίου, δημοτικούς δρόμους, γήπεδα, τούνελ κ.λπ. σε χώρες όπως Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Ρωσία, Πολωνία κ.α.

Τα προϊόντα της είναι σχεδιασμένα για βαριές επαγγελματικές εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις, μπορούν να προσφέρουν ενεργειακή εξοικονόμηση έως 80% και είναι όλα εφοδιασμένα με το δικό τους έξυπνο λογισμικό διαχείρισης SmartLedNET.

Z.H. thessaliaeconomy.gr