Στη χρήση του μοντέλου της δικαιόχρησης (franchise) αρχικά για δύο καταστήματά του, υπό το brand Cosmote, εντός της Αττικής, προχωρά ο όμιλος ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά με δύο καταστήματα ώστε να αξιολογηθεί το νέο αυτό μοντέλο λειτουργίας και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη λογική της μείωσης του κόστους και της προσαρμογής στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής με το επιπλέον επιχείρημα να είναι ότι οι δύο ανταγωνιστές του ΟΤΕ (Vodafone – Wind) έχουν καταστήματα κυρίως με franchise.

Ως συνεργάτες του σχεδιάζει να επιλέξει από τους περίπου 1.100 υπαλλήλους που απασχολούνται στα 130 καταστήματα Cosmote. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν, εφόσον το επιθυμούν, να αξιολογηθούν για να αναλάβουν τα δύο καταστήματα με τη μέθοδο της δικαιόχρησης οι ενδιαφερόμενοι, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πάνω από 30 ετών και έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια προϋπηρεσία σε κατάστημα ΟΤΕ, παύοντας να είναι υπάλληλοι του ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι των δύο πρώτων καταστημάτων Cosmote που θα εισέλθουν στο νέο μοντέλο θα μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα. Οι υπάλληλοι που τελικά θα επιλεγούν να αναλάβουν με franchise τα δύο καταστήματα ως κίνητρο θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους συν 14 μισθούς, συν δύο για κάθε παιδί τους.

Για τις αποφάσεις αυτές η διοίκηση του ΟΤΕ ενημέρωσε χθες την Ομοσπονδία των εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ).

Tέτη Ηγουμενιδη