«Άνεμος» αισιοδοξίας πνέει από την περιοχή της Νέας Αγχιάλου, εκεί που βρίσκεται ο Κρατικός Αερολιμένας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδας. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, από τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού φαίνεται πως μια κανονικότητα επανέρχεται.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Ευσταθίου μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθερία:

«Αυτήν τη στιγμή πλησιάζουμε τους αριθμούς του 2019. Είναι γεγονός πως με την υγειονομική κρίση υπήρξε κατακόρυφη πτώση. Πλέον με τη βελτίωση των υγειονομικών δεδομένων βλέπουμε μεγάλη κινητικότητα». Σε εβδομαδιαία βάση υπάρχουν πάνω από δέκα πτήσεις. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτές είναι για το εξωτερικό: δύο πτήσεις από και πρός την Αγγλία, η μία κάθε Τετάρτη και η άλλη κάθε Σάββατο. Δυο πτήσεις για Μόναχο, επίση κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Δύο πτήσεις από και προς Ντίσελντορφ κάθε Τρίτη και Σάββατο. Από τις 2 Ιουλίου ξεκινάει πτήση για Βιέννη κάθε Σάββατο, ενώ τα Σάββατα υπάρχει ήδη πτήση και για Παρίσι. Σε ότι αφορά το εσωτερικό, προ ημερών ξεκίνησαν οι πτήσεις για Ηράκλειο κάθε Τρίτη και Παρασκευή οι οποίες παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον.

Οι περισσότερες αφίξεις από το εξωτερικό είναι από τουρίστες που πάνε Πήλιο, Μετέωρα και άλλους θεσσαλικούς προορισμούς. Σε ότι αφορά τις αναχωρήσεις οι περισσότεροι είναι από τη Μαγνησία και ακολουθούν Τρίκαλα- Καρδίτσα λόγω των πολλών μεταναστών παλαιότερα από τους δυο αυτούς νομούς.

Ο αερολιμανάρχης σημειώνει επίσης ότι αυτή την εποχή λόγω αύξηςης των καυσίμων συμφέρει ένας θεσσαλός να ταξιδέψει από τη Νέα Αγχίαλο παρά από την Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.

*Η συνέντευξη δόθηκε στην Κώστα Γκιάστα