Το Επιμορφωτικό Δίκτυο Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΕΠΙΔΕΕ) είναι μια επιχειρηματική συλλογικότητα, με την μορφή κλάμπ, που αποτελείται από Έλληνες επιχειρηματίες, στην πλειοψηφία τους θεσσαλούς, τα μέλη του οποίου συναντώνται μια φορά κάθε μήνα με σκοπό την επιμόρφωσή τους. Αυτόν το μήνα θα συναντηθούν στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Διβάνη, το προσεχές διήμερο της Παρασκευής (5:30 μ.μ.) και του Σαββάτου, 9 και 10 Σεπτεμβρίου. 

Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών & Υφυπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας. 

Θέμα της διημερίδας: Η ανάγνωση της Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Οικονομίας ως στρατηγικό εργαλείο του επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Πιο συγκεκριμένα: Παρουσίαση του κρατικού ταμείου του κράτους (cash-flow) και του κρατικού προϋπολογισμού , σύμφωνα με τα οποία κατευθύνονται οι επιχειρηματικές αποφάσεις – Τρόποι λειτουργίας μιας κυβέρνησης – Διαχείριση κρίσεων  (π.χ.  Capital controls) - Πρόσφατες ρυθμίσεις (Κανονισμοί και Οδηγίες) της ΕΕ που επηρεάζουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις - Διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ – Οι αιτίες της οικονομικής υστέρησης της χώρας κατά τους διεθνείς αναλυτές – Η κυρίαρχη αντίληψη του «Μικρού και του Μετρίου». 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr