Οι ημερομηνίες παράδοσης του πολύπαθου αυτοκινητόδρομου Ε65 που θα διασχίζει την Κεντρική Ελλάδα διαρκώς ανανεώνονται, αλλά πλέον οι οδηγοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και τίποτα δεν πιστεύουν. 

Μετά τον Μάρτιο που έφυγε, διαψεύδοντας τις υποσχέσεις του ίδιου του υπουργού κ. Σπίρτζη, σε κάποια ΜΜΕ γράφτηκε ότι ο Ε65 μέχρι Ξυνιάδα θα δοθεί μέχρι τέλος Ιουνίου. 

Σύμφωνα με το alithianews.gr, στο κομμάτι Τρίκαλα – Ξυνιάδα του Ε65, έχει ολοκληρωθεί η γέφυρα, πριν την Καϊτσα, που έκοβε τον δρόμο στη μέση. Σήμερα όμως υπάρχου τα παρακάτω προβλήματα.

1ον Ο χειμώνας έβγαλε κακοτεχνίες στο οδόστρωμα στην περιοχή κοντά στον Άγιο Στέφανο που η κατασκευάστρια εταιρεία τρέχει να επισκευάσει.

2ον Ο δρόμος θα φτάσει μεν στην πεδιάδα της Ξυνιάδας, αλλά απαιτείται ένας συνδετήριος δρόμος που θα ενώνει την κατάληξη του νέου δρόμου με τον υφιστάμενο. Μιλάμε για μια απόσταση 11 χιλιομέτρων που θα πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργεί μέχρι το 2021 που προβλέπεται να δοθεί όλος ο δρόμος μέχρι τη Λαμία.

Αν δεν γίνουν αυτά, ολόκληρος ο δρόμος δεν πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία. Πληροφορίες από την εταιρεία μιλάνε για παράδοση του δρόμο μέχρι την Ξυνιάδα μέσα στον Αύγουστο. Υπάρχουν όμως και άλλες εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι θα δεν προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, δεν φτάνει ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η συνδετήρια οδός, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος ο δρόμος από φθινόπωρο προς... χειμώνα.

 alithianews.gr

*Φωτο αρχείου