GREEN OIL BIOCAN HERBS I.K.E. ονομάζεται η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μονάδας παραγωγής Φαρμακευτικής Κάνναβης που πρόκειται να λειτουργήσει στο Πετρωτό του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων.

Η επιχείρηση έλαβε ήδη άδεια εγκατάστασης, με δημοσίευση στο ΦΕΚ την 1η Ιουλίου 2019 όπου αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Χορήγηση ενιαίας έγκρισης εγκατάστασης διάρκειας πέντε (5) ετών για τους σκοπούς της παρ. 1 του άρθρου 2Α του ν. 4139/2013 στην εταιρεία με την επωνυμία «GREEN OIL BIOCAN HERBS I.K.E.» με δ.τ. «GREEN OIL BIOCAN HERBS», εντός ενιαίας έκτασης 42,287 στρεμμάτων, που βρίσκεται στα αριθμ. 324 και 325 αγροτεμάχια, στη θέση «Παλιούρι», της Τ.Κ. Πετρωτού, του Δήμου Φαρκαδόνας, Περιφέρεια Θεσσαλίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ με περίπου 100 θέσεις εργασίας.

Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Δημήτριος Θεοχάρης ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την γειτονική Οιχαλία, ενώ την κατασκευή των θερμοκηπίων, τα οποία υπολογίζονται σε 31 στρέμματα, πρόκειται να αναλάβει η Αφοί Εμμανουηλίδη Ο.Ε. από τη Θεσσαλονίκη.

Η GREEN OIL BIOCAN HERBS I.K.E. είναι μία από τις τέσσερις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλία με σκοπό την παραγωγή Φαρμακευτικής Κάνναβης. Οι άλλες τρεις εδρεύουν στη Λάρισα (δύο) και στη Μαγνησία.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr