Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η επανεκκίνηση λειτουργίας του εμπορικού κέντρου Pantheon Plaza στη Λάρισα, το οποίο τους επόμενους μήνες θα μετατραπεί σε εκπτωτικό κέντρο τύπου outlet.

Ο σχεδιασμός για την επιστροφή του κέντρου σε λειτουργικό στάδιο, καθώς τα τελευταία χρόνια είχε απομείνει μόνο η αλυσίδα Media Markt, έχει ολοκληρωθεί και ο μετασχηματισμός του “Pantheon” σε ένα νέο εμπορικό ψυχαγωγικό σχήμα, αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο.

Το νέο εμπορικό κέντρο θα ονομάζεται Fashion City Outlet και θα ανήκει στη Λάρισα Α.Ε., η οποία αποτελεί σύμπραξη της Sonae Sierra, διεθνούς εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών κέντρων, και της επενδυτικής Bluehouse Capital, με κύρια δραστηριότητα την ανάπτυξη ακινήτων.

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μακρά εμπειρία στη δημιουργία και τη διαχείριση εμπορικών και ψυχαγωγικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα και σε 18 χώρες παγκοσμίου.

Η επένδυσή θα ανέλθει σε 9 εκατ. ευρώ (έναντι 76 εκατ. ευρώ που κόστισε όταν άνοιξε το 2008), θα εκτείνεται σε επιφάνεια 20.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί γνωστά εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα προσφέρουν επιλεγμένα είδη ένδυσης, υπόδησης και άλλα, σε τιμές σημαντικά χαμηλότερε$ από τις κανονικές, καθώς και επιλογές εστίασης και διασκέδασης.

Φι­λοδοξεί να αποτελέσει μια νέα πρόταση για αγορές και ψυχαγωγία στην πόλη της  Λάρισας, που θα δρα συμπληρωματικά προς την τοπική αγο­ρά, καθώς και έναν ελκυστικό προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσα­λίας ευρύτερα.

Οι νέοι επενδυτές θεωρούν πως το εγχείρημα θα έχει θετικό πρόσημο τόσο για τη Λάρισα όσο και για όλη τη Θεσσα­λία, θα αναζωογονήσει και θα ωφελήσει την το­πική οικονομία, δημιουργώντας αξία που θα διαχυθεί στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής και της λειτουργία$ του, τόσο μέσω της δημιουργίας τουλάχιστον 600 νέων θέσεων εργασίας, όσο και μέσω της αύξησης της εμπορικής κίνησης.

Παράλληλα, στοχεύουν στη δη­μιουργία αμοιβαία επωφελών συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής καθώς θε­ωρούν πως η παρουσία κορυφαίων διεθνών εμπορικών σημάτων εντός του εμπορικού κέντρου θα υποστηρίξει τις τοπικές επιχειρήσει που θα λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του.

onlarissa.gr (με πληροφορίες από Εφημερίδα Ελευθερία)