Επιχειρηματική συνάντηση εξαγωγικών εταιρειών του κλάδου των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στη χώρα μας, με εκπροσώπους εμπορικών δικτύων από διάφορα σημεία του πλανήτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στη Λάρισα.

Στη συνάντηση που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Imperial», θα συμμετάσχουν συνολικά 18 τυροκομικές επιχειρήσεις  από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Οι ξένοι αγοραστές προέρχονται από Βόρεια Αμερική, Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Αραβικό κόσμο, την Κίνα και την Κορέα.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 10.00 και θα ολοκληρωθούν στις 18.30 με διάλειμμα μίας ώρας. Το βράδυ της Τέταρτης θα παρατεθεί δείπνο στο Φρούριο προς τιμή των ξένων επισκεπτών. Τη διοργάνωση έχουν ο Οργανισμός «Enterprise Greece» και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας.

Πρόκειται για συνέχεια της προσπάθειας για την προώθηση του κλάδου Τροφίμων και Ποτών  που ξεκίνησε ο «Enterprise Greece» με την οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και επιχειρηματικών αποστολών που ενίσχυσαν την προβολή των  προϊόντων  των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών και της  Ελλάδας ως χώρα παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων και τα θετικά τους αποτελέσματα στις εξαγωγές, ήδη καταγράφονται. 

Δεδομένου ότι η Θεσσαλία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιφέρειες στη παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, η πρόταση του Επιμελητηρίου να πραγματοποιηθούν και στη Λάρισα αντίστοιχες επιχειρηματικές συναντήσεις, έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη που συνέδραμε στην υλοποίησή της.

Να σημειωθεί τέλος πως η διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων έχει την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας και δίνει τη δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με αγοραστές, εκπροσώπους δικτύων διανομής και αλυσίδων λιανεμπορίου, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας και να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς-στόχος.

Z.H. thessaliaeconomy.gr