Το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπήρχε ως παράρτημα πριν από την κρίση στη Λάρισα αλλά τερμάτισε την λειτουργία του. 

Πλέον ανοίγει ξανά και ως παράρτημα  του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και φιλοδοξεί να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις στους τομείς της εξωστρέφειας, της προβολής και της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών. Μάλιστα μπορεί να γίνει δίαυλος μεταφοράς καινοτομίας και συνεργασιών βοηθώντας σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις. 

Ο Θωμάς Μπακούρας, υπεύθυνος παραρτήματος Λάρισας του Ελληνοϊταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είναι μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου διεθνών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Υπάρχουν 77 εμπορικά επιμελητήρια παγκοσμίως σε 54 χώρες με 140 γραφεία και απαριθμούν 24.000 ενεργά μέλη. Είναι ένα δίκτυο παγκόσμιο το οποίο αποτελείται σε ποσοστό 70% από τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι σημαντικό καθώς έχει επαφή με την τοπική επιχειρηματικότητα”.

Τα γραφεία του Παραρτήματος του Ελληνοϊταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Λάρισα βρίσκονται στην οδό Αγορογιάννη 25 στη Νέα Πολιτεία.

larissanet.gr