Κεφάλαια 350 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 300 εκατ. ευρώ άντλησε η Τράπεζα Πειραιώς µέσω της έκδοσης οµολόγου υψηλής εξασφάλισης (senior prefered) που ολοκλήρωσε χθες. Το κουπόνι διαµορφώθηκε στο δυσθεώρητο 8,25% και η απόδοση στο 8,5% και μάλιστα θεωρείται και ικανοποιητικό µε βάση τις συνθήκες στις αγορές και τις εν γένει δυνατότητες της τράπεζας.

Το οµόλογο είναι τετραετούς διάρκειας, µε δικαίωµα ανάκλησης στα τρία έτη και θα εισαχθεί στο Χρηµατιστήριο του Λουξεµβούργου – Euro MTF Market. Η συναλλαγή προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 60 διαχειριστές κεφαλαίων, µε τη ζήτηση να ξεπερνάει τα 700 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, περισσότερο από το 60% του ποσού της έκδοσης διατέθηκε σε ξένους θεσµικούς επενδυτές, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τα συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις ότι η «επιτυχία της έκδοσης αποτελεί σαφή επιβεβαίωση της εµπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς και τις προοπτικές της» κ.λπ.

Όταν μια συστημική τράπεζα αγοράζει χρήμα με επιτόκιο 8,5% τότε με πόσο θα βγει να το πουλήσει; Ας είναι καλά τα λεφτά των καταθετών που είναι σχεδόν τζάμπα...

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr