Το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτιριακό έργο στην Ελλάδα ξεκινούν και επίσημα να κατασκευάζουν οι όμιλοι Intrakat και Bouygues, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, αναλαμβάνουν το κατασκευαστικό σκέλος του πρώτου πράσινου πύργου κατοικιών, Riviera Tower, στο Ελληνικό Αττικής, για λογαριασμό της Lamda Development.

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο που θα ενισχύσει την απασχόληση στον εργοτάξιο της Intrakat στη Γιάννουλη, της Λάρισας.

Τόσο η Ελληνική κατασκευαστική όσο και ο γαλλικός κολοσσός της Bouygues, διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία, και είχαν επιλεγεί από πέρυσι για τα έργα που αφορούν στη μελέτη και τον σχεδιασμό του πύργου των 45 ορόφων στο μεγάλο έργο της Αθήνας, όπου και συνεργάστηκαν εντατικά με τη Lamda Development αλλά και με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners. 

Η Intrakat με την συμφωνία αυτή εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση της ως ο δεύτερος ισχυρότερος κατασκευαστικός πόλος τουλάχιστον όσον αφορά το ανεκτέλεστο της, το οποίο στα τέλη του 2023 με το κλείσιμο της συμφωνίας της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, θα ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ.

Η Bouygues Batiment International είναι θυγατρική του Bouygues Group, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Μετράει πέντε δεκαετίες ζωής και απασχολεί τουλάχιστον 25.000 εργαζόμενους, ενώ ο κύκλος εργασιών της ξεπερνάει τα δύο δισ. ευρώ.

Z.H. thessaliaeconomy.gr