Το υγιές υψηλό ανεκτέλεστο της Intrakat - η οποία διατηρεί την μονάδα παραγωγής της στη Γιάννουλη της Λάρισας- και οι προοπτικές του κλάδου της κατασκευής ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τον Αλέξανδρο Εξάρχου να επενδύσει στην Intrakat και μαζί με το εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου - Καϋμενάκη να καταβάλλουν €70,2 εκατ., αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας.

“Η Intrakat ήταν μια εταιρεία επαρκώς μαζεμένη για να την αναδιατάξει κανείς για κάτι μεγαλύτερο. Εννοώ ότι δεν χρωστούσε κάτι και στο διάστημα που έλειψα από την αγορά βρέθηκε με €1δισ. παραπάνω υγιές ανεκτέλεστο”, εξηγεί ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία, από αγοραστικής πλευράς έχει μεγάλες προοπτικές.“Θα την ανακεφαλαιοποιήσουμε γενικά με διάφορους τρόπους και έτσι θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο. Εμάς μας ενδιαφέρει μια Intrakat που να μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία στα μεγάλα έργα, που να συμμετέχει σε μεγάλες παραχωρήσεις”, τόνισε.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ 

Η ανάπτυξη της ανταγωνιστικής θέσης της εταιρείας εντός και εκτός συνόρων είναι, όπως είπε, η βασική προτεραιότητα των μετόχων της Intrakat. “Έχουμε ένα pool μετόχων που είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν την εταιρεία, όπως πρέπει και όσο χρειαστεί και με κάθε τρόπο για να αναπτυχθεί και όχι για να σωθεί, αυτό έχει μεγάλη σημασία και διαφορά από το παρελθόν”, εξήγησε ο κ. Έξαρχου.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΣΚΟΠΙΑ

Ο νέος Επικεφαλής της Intrakat υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον της Διοίκησης εστιάζει και στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της κατασκευαστικής στο εξωτερικό και κυρίως στα Βαλκάνια, σε χώρες όπως η Ρουμανία αλλά και τα Σκόπια. “Λόγω εμπειρίας οι μακρινές αγορές είναι επικίνδυνες. Εμείς στοχεύουμε σε δύο αγορές στην περιοχή των Βαλκανίων, σε χώρες όπως είναι η Ρουμανία, όπου ήδη έχει παρουσία η Intrakat, όχι ικανοποιητική κατά τη γνώμη μου, και θέλουμε να την αναπτύξουμε ενδεχομένως και στα Σκόπια, ανάλογα και εάν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν”.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ REAL ESTATE

Συμπλήρωσε, δε, ότι η Intrakat εστιάζει και στον τομέα του real estate. Σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την εταιρεία η Κρήτη. “Συμμετέχουμε στον ΒΟΑΚ και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συμμετέχουμε και να επιτύχουμε στο μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ την παραχώρηση. Συνολικά θα αναπτύξουμε την παρουσία μας στην αγορά της Κρήτης και στο κομμάτι του real estate”.

BNB