Ιδιαίτερα ανθεκτική αποδείχθηκε στην πανδημία η εταιρεία εμπορίας ηλεκτρολογικών υλικών – φωτιστικών, Καυκάς, καθώς κράτησε τζίρο και μικτά κέρδη, αυξάνοντας παράλληλα, σε πολύ υψηλά επίπεδα τα αποτελέσματα προ και μετά φόρων.

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, την αβεβαιότητα και το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η διοίκηση της Καυκάς στοχεύει στη μεγιστοποίηση της ρευστότητας της. Η εταιρεία διαφυλάσσει τις ταμειακές ροές της: • Επανεξετάζοντας το επενδυτικό της πλάνο • Διατηρώντας επαρκές κεφαλαίο κίνησης • Εντοπίζοντας ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους, που δεν θα επηρεάσουν την επιτυχή δραστηριοποίηση της εταιρείας μακροπρόθεσμα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις ετήσιες καταστάσεις, αποτελεί στρατηγική επιλογή η περαιτέρω επέκταση του δικτύου της Καυκάς, σε κομβικά σημεία των αστικών κέντρων και της περιφέρειας, με σκοπό την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της.

Κατά τη φετινή χρονιά, η εταιρεία άνοιξε δύο νέα καταστήματα: το πρώτο στις αρχές της χρονιάς στην Αργυρούπολη (επί της οδού Λαμίας) και το δεύτερο, τον περασμένο μήνα, στην Αρτέμιδα (στη συμβολή των οδών Λ. Καραμανλή & Ρόδων).

ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σημειώνεται ακόμη ότι, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, εξάλλου, η εταιρεία πραγματοποίησε την εξαγορά της "Ιωάννης Μεσημέρης-Στέφανος Μεσημέρης Α.Ε.", εταιρείας εμπορίας και προμήθειας φωτισμού, ηλεκτρολογικού υλικού και συστημάτων ασφαλείας, η οποία διαθέτει 2 κεντρικά σημεία πώλησης στη πόλη της Κέρκυρας. Θυμίζουμε δε, ότι πριν από πέντε χρόνια δημιούργησε εγκαταστάσεις logistics στην Αττική και το πρώτο city store στην Αθήνα, ενώ το 2018 εισήλθε στην αγορά της Κύπρου, με τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ Σύμφωνα με τη διοίκηση, το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας αξιοποιεί,προς όφελος των πελατών, σημαντικά πλεονεκτήματά του, όπως: • Καταστήματα εναρμονισμένα πλήρως με τη φιλοσοφία του One Stop Shop • Ιδιόκτητος στόλος οχημάτων, που επιτρέπει έγκαιρες παραδόσεις στο έργο και καθημερινή κάλυψη τυχόν ελλείψεων • Κεντρική αποθήκη, που ενισχύει και διασφαλίζει την επάρκεια των βασικών αποθεμάτων σε κάθε κατάστημα • Εκπαιδευμένο προσωπικό • Εκπαιδευτικό κέντρο στην Αθήνα, όπου παρέχονται εξειδικευμένες τεχνικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, για νέες τάσεις και τεχνολογίες που υπάρχουν στην αγορά, σε πελάτες, συνεργάτες, αλλά και εργαζόμενους της εταιρείας • Εκθεσιακοί χώροι εντός κάθε καταστήματος

ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ €10 ΕΚΑΤ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από τον κλάδο του real estate, δρομολογείται από την εταιρεία επένδυση της τάξης των €10 εκατ. περίπου, η οποία αφορά στην κατασκευή κέντρου αποθήκευσης και διανομής στον Ασπρόπυργο. Σε πρώτη φάση, θα αναπτυχθούν 13.000 τετραγωνικά μέτρα και μεταγενέστερα θα προστεθούν ακόμη 7.000 τ.μ.

IN BRIEF - ΚΑΥΚΑΣ

Ίδρυση: 1975

Υποκαταστήματα: 70

Υποκαταστήματα κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων: 2

Εργαζόμενοι: >950

Πελάτες: >600.000

Προμηθευτές: >450

Κωδικοί προϊόντων: >71.000

Κύκλος εργασιών

2020: 159.173

2019: 161.455

Μεταβολή: (1,41%)

Μικτό κέρδος

2020: 45.558

2019: 45.713

Μεταβολή: (0,34%)

Αποτέλεσμα προ φόρων

2020: 9.993

2019: 5.412

Μεταβολή: 84,64%

Αποτέλεσμα μετά φόρων

2020: 7.456

2019: 3.981

Μεταβολή: 87,29%

Μάκης Αποστόλου BNB Daily