Μια φωτογραφία σε ιστοσελίδα κινητοποίησε σήμερα τις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα, έλεγχο σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στον Βόλο πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, μετά από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν να απεικονίζουν κρέατα που είχαν αφεθεί εκτός ψυγείου, πάνω σε παλέτες (φωτογραφία). Τα κρέατα εντοπίστηκαν από την υπηρεσία και ευτυχώς δεν είχαν διατεθεί ακόμα στην κατανάλωση. Τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα οδηγηθούν για καταστροφή ενώ η εταιρεία δικαιολογήθηκε πως εναπόθεσε τα κρέατα που δεν ήταν συσκευασμένα (1.200 αμνοερίφια) πάνω σε παλέτες για λόγους ταχύτητας , εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. 

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, από νωρίς το πρωί στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια και είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος, καθώς «οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, δεν συνάδουν με τη προστασία της δημόσιας υγείας», όπως είπε.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες, κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και δύο κτηνίατροι από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ και γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι προβλέπεται από τη νομοθεσία και αν αυτή η εικόνα που είδαμε, αποτελεί τη μόνη παράβαση στο συγκεκριμένο εμπορικό κατάστημα» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Όπως εξήγησε η κυρία Κολυνδρίνη, σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει έλεγχος των κρεάτων του σούπερ μάρκετ για να διαπιστωθεί αν έχει επέλθει η σήψη καθώς ήταν εκτός ψυγείου.

«Ανάλογα με την παράβαση μπορεί να γίνει κατάσχεση των προϊόντων, να επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμα να αποφασιστεί και η αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος"..

Τα κρέατα αγοράστηκαν από επιχείρηση κρεάτων στην περιοχή της Λάρισας.

Ζ.Η.