Τις πιο σημαντικές υποθέσεις παραβάσεων που εντοπίστηκαν το καλοκαίρι του 2023, έκανε γνωστό το ΣΔΟΕ, μία εκ των οποίων, αρκετά σημαντική, εντοπίστηκε στην περιοχή του νομού Τρικάλων. Πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο έλαβε επιχορήγηση από τον Αναπτυξιακό νόμο, ύψους 2,3 εκ. ευρώ, φουσκώνοντας τις δαπάνες με εικονικά τιμολόγια.

Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ελέγχους όλο το καλοκαίρι και εντόπισαν σωρεία παραβάσεων στην αγορά.

Όπως αναφέρει ο ΣΔΟΕ, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε νομικά πρόσωπα που έλαβαν επιχορηγήσεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παρανομίες ως προς την υπερτιμολόγηση δαπανών, με τη λήψη μη νόμιμων παραστατικών με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις να εισπράξουν μεγαλύτερες κρατικές ενισχύσεις.

Συνολικά σε έξι επιχειρήσεις σε Αττική, Τρίκαλα, Κω, Ρόδο και Φλώρινα, εντοπίστηκαν παραβάσεις και ζητήθηκε η ανάκτηση των παράνομα ληφθέντων επιχορηγήσεων, συνολικού ύψους 11.219.703,50 ευρώ.

Αναλυτικά, εντοπίστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Ξενοδοχειακή μονάδα στα Τρίκαλα (2.300.000 ευρώ)

Επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών στην κεντρική Μακεδονία (ανακτήθηκαν 4.874.203 ευρώ)

Πτηνοτροφική επιχείρηση στην Αττική (3.280.000 ευρώ)

Ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω (262.200 ευρώ)

Ξενοδοχειακή μονάδα στη Ρόδο (53.300 ευρώ)

Κατασκευαστική εταιρεία στην Αττική (450.000 ευρώ).

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr