Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Τέσσερις είναι οι επιλογές που έχει η 5η ΥΠΕ για τον χώρο που θα ανεγερθεί το κτίριο που θα φιλοξενήσει το νέο Κέντρο Υγείας μετά την καταστροφή που υπέστη το παλιό, κατά την πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου.

Η μια είναι η έκταση, χαρακτηρισμένη και ως χώρος πρασίνου, πίσω από το ΓΕΛ Μουζακίου. Έκταση που ανήκει στο Δήμο και έχει την δυσκολία του αποχαρακτηρισμού που όμως μπορεί να ξεπεραστεί.

Οι άλλοι τρεις χώροι προέκυψαν μετά από πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για υποβολή προτάσεων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, από δημότες. Η προθεσμία για την υποβολή τους έληξε και την περασμένη Παρασκευή άνοιξαν οι 7 προτάσεις και με βάση τα στοιχεία που απαιτούνταν προκρίθηκαν τρεις εξ αυτών.

Η μία αφορά έκταση στο δρόμο προς το Μαυρομμάτι, η άλλη στον περιφερειακό και η τρίτη κοντά στον κυκλικό κόμβο Μουζακίου.

Όπως δήλωσε δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, τα τρία αυτά οικόπεδα έχουν ένα κόστος για να αγοραστούν και είναι θέμα της 5ης ΥΠΕ αν θα επιλέξει κάποιο εξ αυτών. Ότι είναι να γίνει πρέπει όμως να γίνει γρήγορα, συμπλήρωσε και για αυτό θα κληθεί η ηγεσία της ΥΠΕ να έρθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, να δει τους χώρους και να καταλήξει σε αυτόν που θεωρεί ιδανικότερο για να φιλοξενήσει μία δομή υγείας, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Λ. Ε thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Π.Κ. karditsalive.net)