Σε κατάσταση απόλυτου εκνευρισμού βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha καθώς αδυνατεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν επί χρόνια ο Δημήτρης Φουρλεμάδης (φωτό) που είχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έκανε δώρα σε συγκεκριμένες μητροπόλεις και Μητροπολίτες με λεφτά του Alpha χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς όπως αναφέρει σε συνομιλητές του, καθημερινά ανακαλύπτει και νέες δωρεές όταν η πλευρά Φουρλεμάδη ισχυρίζεται ότι διάσπαση των σχέσεων ήταν επιλογή του αποχωρούντος καθώς δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στα «αιτήματα» του μεγαλομετόχου σε άλλες εταιρίες του ομίλου που αντιμετώπιζαν προβλήματα. 

Την όξυνση των σχέσεων των δύο πλευρών που ακολούθησε η αποχώρηση Φουρλεμάδη από όλες τις εταιρίες που ελέγχει ο κ. Κοντομηνάς (όμιλος ΔΕΜΚΟ) ακολουθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαχειριστικός έλεγχος από ελεγκτική εταιρία που ανήκει στην ομάδα της επονομαζόμενης Big Four που έχει παραγγείλει ο ιδιοκτήτης των εταιριών του ομίλου ΔΕΜΚΟ και του Alpha.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το bankingnews υπήρχαν συγκεκριμένοι μητροπολίτες και μητροπόλεις που έλαβαν δώρα από τον Alpha κατ' εντολή Φουρλεμάδη.

Μάλιστα οι Μητροπολίτες αυτοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη δίκη  για τα χαλασμένα κοτόπουλα της ΜΚΟ Αλληλεγγύη, (μια υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο) η οποία έχει ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και έχει διακοπεί για την 1η Φεβρουαρίου 2018. 

Ορισμένοι εκ των Μητροπολιτών που έλαβαν δώρα κινήθηκαν στην Ιερά Σύνοδο εναντίον του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου όταν αυτός εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για παράσταση πολιτικής αγωγής της Εκκλησίας της Ελλάδος στη δίκη για τα κοτόπουλα. 

Στην εν λόγω συνεδρίαση της Ιεραρχίας η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ έφθασε στο σημείο να απειλήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Ο εν λόγω Μητροπολίτης κατά σύμπτωση έλαβε δωρεά από τον Alpha και όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος ο κος Φουρλεμάδης, ένα αυτοκίνητο Dodge Avenger και οικοσκευή αξίας περίπου 4.500 ευρώ. 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος έλαβε ένα αυτοκίνητο Peugot 508 (ΙΡΚ 2151) αξίας 30.000 ευρώ και οικοδομικά υλικά. 

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και στενός φίλος του κου Φουρλεμάδη έλαβε δώρα οικοδομικά υλικά για δύο μοναστήρια αξίας 25.000 ευρώ και δύο αυτοκίνητα, ένα Chevrolet Spark ( ΙΡΒ 6668) αξίας 12.000 ευρώ κι ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 8492) αξίας 31.000 ευρώ.  

Οικοδομικά υλικά και οικοσκευή αξίας 27.500 ευρώ έλαβε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος πήρε επιπλέον και δύο αυτοκίνητα, ένα Peugot 208 HDI  (ΙΡΚ 1204) αξίας 17.500 ευρώ κι ένα Peugot 1.6 HDI για το φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεώς του αξίας 15.600 ευρώ. 

Στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο δωρίστηκε ένα Nissan NV200 (ΥΤΒ 4531) αξίας 17.500 ευρώ. 

Στην Μητρόπολη Ελλασόνας δωρίστηκε Volvo V60 (ΙΡΑ 4205) αξίας 23.000 ευρώ, ενώ το πιο ακριβό δώρο από τον κ. Φουρλεμάδη έλαβε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 6343) με δερμάτινα καθίσματα και full extra αξίας 55.500 ευρώ.  

Δώρο αυτοκίνητο έλαβε και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ένα Saab 9 5 (IOB 4443) αξίας 36.500 ευρώ.

Νίκος Καρούτζος (Bankingnews.gr)