Τις πρώτες διανομές Τροφίμων από επιχειρήσεις σε ευπαθείς ομάδες της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει σύντομα η Τράπεζα τροφίμων Θεσσαλίας που ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Λάρισα. Προ ημερών για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Λάρισα, στο «Κτήμα Ευκαρπία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την Τράπεζα Τροφίμων ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής  Βουρλούμης και  ο Δημήτρης Νέντας και σύσσωμο το ΔΣ της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο δράσης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων  φορέων ενώ θα γίνει και παρουσίαση όλων των εταιρειών που στηρίζουν το εγχείρημα.

Η Τράπεζα Τροφίμων είναι το πρώτο κοινωφελές, Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης, που αριθμεί 344 Τράπεζες Τροφίμων σε 23 χώρες της Ευρώπης.

Για την εκπλήρωση του σκοπού της συγκεντρώνει δωρεάν τρόφιμα, αναψυκτικά και είδη καθαριότητας από εταιρείες και ιδιώτες, τα οποία στη συνέχεια τα μοιράζει δωρεάν σε φορείς και ιδρύματα (οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία, κλπ) και συσσίτια αστέγων – απόρων οι οποίοι τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Βασικό ρόλο στη λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων παίζουν οι εθελοντές που διαθέτουν τον χρόνο τους με αγάπη και ανιδιοτέλεια.

Το πρώτο ΔΣ της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας αποτελείται από τους Φωτεινή Μπλιάτσιου (Πρόεδρο),  Θανάση Παιδή, Σάκη Κακαδιάρη, Κατερίνα Ιντζέ,  Σαματιανή Τοπούζα, Σταματία Κοντονάσιου.

Από τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο

Ο σκοπός του Ιδρύματος της Τράπεζας Τροφίμων είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού άπορων ατόμων, η καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων, και η συνεργασία με φορείς που έχουν τους ιδίους στόχους και μοιράζονται το ίδιο όραμα. Είναι το πρώτο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης.

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και η ίδρυσή της εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα τον Ιούνιο του 1995. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων που αριθμεί 247 περίπου Τράπεζες Τροφίμων σε 21 χώρες της Ευρώπης.

Για την εκπλήρωση του σκοπού της συγκεντρώνει δωρεάν τρόφιμα, αναψυκτικά και είδη καθαριότητας από εταιρείες και ιδιώτες τα οποία στην συνέχεια τα μοιράζει δωρεάν σε φορείς & ιδρύματα (οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία, κλπ) και συσσίτια αστέγων – απόρων οι οποίοι τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Βασικό ρόλο στην λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων παίζουν οι Εθελοντές που διαθέτουν το χρόνο τους με αγάπη και ανιδιοτέλεια.

Ζ.Η.