Στην τιμή των 2,5 ευρώ υπολογίζεται το τέλος διέλευσης από τα πλευρικά διόδια Κιλελέρ για τους χρήστες της εθνικής οδού, που θα θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, χωρίς να διέλθουν από τα διόδια Μοσχοχωρίου Λάρισας.

Σημειώνεται πως το τέλος διέλευσης από τα διόδια Μοσχοχωρίου για τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι 4 ευρώ. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της παραχωρησιούχου εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Ειρήνη Ζαβρίδου, ο επόμενος πλευρικός σταθμός διοδίων που θα κατασκευαστεί, θα είναι στην είσοδο στην εθνική οδό στον κόμβο Βελεστίνου, για τους κατευθυνόμενους προς Αθήνα.

Η κατασκευή του σταθμού διοδίων στον παράδρομο στο Κιλελέρ θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα πιθανότατα.

Η κ. Ζαβρίδου ανέφερε ακόμη, πως τα εκπτωτικά πακέτα δεν τα προτιμούν οι αυτοκινητιστές, παρ’ ότι το τέλος ανά διέλευση στα διόδια Μοσχοχωρίου για έναν οδηγό, που καθημερινά μεταβαίνει από τον Βόλο στη Λάρισα, μειώνεται στο 1,60 ευρώ, ενώ με την χιλιομετρική κοστολόγηση θα κυμαίνεται στα 2,5 ευρώ.

Κλείνει σιγά-σιγά η ΠΑΘΕ δεξιά και αριστερά και όσοι θα θέλουν να μην πληρώνουν διόδια, αλλά να χρησιμοποιούν τμήματά της, θα δυσκολεύονται πολύ. Μάλλον θα επιλέγουν την παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας.

Θεσσαλία