Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, πλήρης ημερών, ο γνωστός επιχειρηματίας Αριστείδης Αλαφούζος πατέρας του Θέμη και του Γιάννη Αλαφούζου ιδιοκτητών της Καθημερινής και του Σκάι.

Η σχετική ανακοίνωση του θανάτου δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή:

"Ο Αριστείδης Αλαφούζος έφυγε πριν από λίγο σήμερα.

Ήταν ένας άνθρωπος που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία.

Επιτυχημένος εργολάβος την δεκαετία του 1960, εξαιρετικά επιτυχημένος εφοπλιστής κατόπιν και έως σήμερα, έκδοτης της ιστορικής Καθημερινής στην καλύτερη της περίοδο, ο Αριστείδης Αλαφούζος άφησε πίσω του εξαιρετικά σημαντικό έργο και παρακαταθήκες.

Ως επιχειρηματίας λειτουργούσε πάντοτε σαν «πολίτης του κόσμου» και υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες επιχειρηματίες που επισκέφθηκε την Κίνα. Άνθρωπος αυστηρός και απαιτητικός έβαζε πολύ υψηλά στάνταρντ σε κάθε του δουλειά.

Επένδυσε στην Καθημερινή απο την πρώτη στιγμή θέλοντας να την καταστήσει μια σοβαρή ευρωπαϊκή εφημερίδα. Την κράτησε ανεξάρτητη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αγνοώντας τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε.

Η οικογένεια της Καθημερινής, της ναυτιλιακής εταιρείας Κυκλάδες και του Σκάι πενθεί σήμερα την απώλεια του Αριστείδη Αλαφούζου και γνωρίζει ότι έχει επωμισθεί, χάριν στις δικές του αρχές και άοκνες προσπάθειες, μια μεγάλη ευθύνη για το μέλλον".