Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ δίνει η δημοτική αρχή της Λάρισας με σκοπό να αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές του Δήμου ή να κατασκευάσει καινούργιες. Συγκεκριμένα, για τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού ή επισκευή αυτών που υπάρχουν σε γήπεδα ποδοσφαίρου, ενέκρινε ποσό 800.000 ευρώ και για τη δημιουργία γηπέδων μπιτς βόλεϊ και τένις στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας προβλέπονται κονδύλια 1,1 εκατ. ευρώ. 

Ξεχωριστό έργο είναι η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο της Ανθούπολης -που βλέπει «φως» για πρώτη φορά- αλλά και η δημιουργία υπόγειου αρδευτικού συστήματος (προϋπολογισμού 74.400 ευρώ).

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης αναμένονται να εγκριθούν οι μελέτες των έργων, η δημοπράτηση θα γίνει τον ερχόμενο μήνα ενώ η κατασκευή των έργων προβλέπεται να ξεκινήσει μέχρι τέλη Ιουνίου. 

Τα έργα αυτά -εκτιμάται πως- θα αλλάξουν την εικόνα των αθλητικών υποδομών της πόλης. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα έργα αυτά γίνονται με ιδίους πόρους από τη δημοτική αρχή της Λάρισας που δείχνει πως έχει τη διάθεση να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον λαρισινό αθλητισμό.

Σωτήρης Κέλλας (Ελευθερία)