Ενισχυτικά λειτουργεί για το real estate το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 15 Μαΐου, με τους ενδιαφερόμενους από Ελλάδα και εξωτερικό να στρέφουν το βλέμμα στη Μαγνησία. Ζωηρό το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την αγορά ακινήτων στο Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τους εν δυνάμει αγοραστές να προετοιμάζονται, περιμένοντας να αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η κινητικότητα που διαφαίνεται μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, με τηλεφωνήματα και e-mail να καταφθάνουν στα κτηματομεσιτικά γραφεία, «αναμφίβολα βοηθάει το άνοιγμα του τουρισμού και όλοι αυτό περιμέναμε», σχολιάζει η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου στο Βόλο.

Με το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στη Μαγνησία να εκδηλώνεται από παντού, Έλληνες και ξένοι εν δυνάμει αγοραστές, περιμένουν την άρση των μέτρων, που θα τους επιτρέψει να έρθουν στη Μαγνησία, για να δουν από κοντά το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, στο Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες.

«Όλοι οι ενδιαφερόμενοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ακόμη και από το εξωτερικό, περιμένουν με ανυπομονησία την άρση της απαγόρευσης στις μετακινήσεις», υπογραμμίζει η κ. Σταυροπούλου. «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το Ισραήλ, την Βουλγαρία, πολλές χώρες της Ευρώπης, μέχρι την Αμερική», προσέθεσε η ίδια.

Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να αγοράσουν εξοχικά στο Πήλιο και τις Σποράδες, με θέα την θάλασσα, σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. «Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν πρόθεση να διαθέσουν αρκετά χρήματα, για να αγοράσουν ακίνητο είτε πάνω στη θάλασσα είτε πολύ κοντά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, επιλέγουν ακίνητα από 100.000 μέχρι 250.000 ευρώ, οπουδήποτε στο Πήλιο», σημειώνει η ίδια.

Έντονο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το Πήλιο, με την προοπτική το εξοχικό που θα επιλεγεί, να αποτελέσει μακροπρόθεσμα μόνιμη κατοικία για τους αγοραστές. «Η κινητικότητα δεν έχει σταματήσει, ακόμη και μέσα στην πόλη, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας. Ο κόσμος θέλει να επενδύσει τα χρήματά του, αγοράζοντας κάποιο ακίνητο», ανέφερε η κ. Σκούρτη.

Παράλληλα, παρατηρείται ανάλογο ενδιαφέρον και για αστικά ακίνητα, γκαρσονιέρες, δυάρια, μικρά τριάρια στο κέντρο της πόλης, με την ζήτηση, ωστόσο, να υπερτερεί έναντι της προσφοράς.

Μετά από αναμονή έξι μηνών, όσο διήρκεσε το δεύτερο lockdown, Έλληνες και ξένοι περιμένουν με ανυπομονησία την ώρα που θα επιτραπούν οι ελεύθερες μετακινήσεις, με την κ. Σκούρτη να εκφράζει την αισιόδοξη σκέψη, ότι το ενδιαφέρον θα ενισχυθεί σταδιακά.

Εφ. Ταχυδρόμος