Διευρύνουν την παρουσία τους στα έργα οδοφωτισμού οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι, αλλά και ο ΟΤΕ, ο οποίος μέσω της συνεργασίας με την Globiled εξακολουθεί να διεκδικεί πολυετείς συμβάσεις εγκατάστασης και διαχείρισης δικτύων οδοφωτισμού σε δήμους.

Πριν από λίγες ημέρες η κοινοπραξία της ΑΚΤΩΡ Facility Management και της Energy Plus υπέγραψε τη σύμβαση για την εγκατάσταση νέων φωτιστικών και τη δεκαετή διαχείριση του δικτύου οδοφωτισμού του δήμου Μεγαρέων, ύψους 10,85 εκατ. ευρώ. Προ εβδομάδων η κοινοπραξία ΟΤΕ – Globiled υπέγραψε τη σύμβαση για την αναβάθμιση και διαχείριση του δικτύου οδοφωτισμού του δήμου Πειραιά, για 12 χρόνια, με κόστος 15,1 εκατ. ευρώ. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται και διαγωνισμοί για δίκτυα οδοφωτισμού με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στους οποίους συμμετέχουν οι ισχυροί όμιλοι των κατασκευών, αλλά απέχει η κοινοπραξία ΟΤΕ – Globiled. Στον διαγωνισμό για το ΣΔΙΤ οδοφωτισμού του περιφερειακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετέχουν έξι υποψήφιοι: Η Μυτιληναίος, η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ - Fotagon Led, η Intrakat, η Greenesco, η ΤΡΙΤΩΝ και η κοινοπραξία της τεχνικής εταιρείας Θεμέλη με την ιταλική Pagano & Ascolillo.  Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συμφωνία με τον δήμο Ιωαννίνων προωθεί και το αντίστοιχο έργο οδοφωτισμού που αναμένεται να προκηρυχθεί τους επόμενους μήνες. 

Σε εξέλιξη είναι και ο αντίστοιχος διαγωνισμός ΣΔΙΤ για το οδικό περιφερειακό δίκτυο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τις προσφορές να κατατίθενται το φθινόπωρο. Αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Αν προστεθούν και τα μεγάλα έργα για τον οδοφωτισμό του δήμου Αθηναίων καθώς και οι σημαντικοί διαγωνισμοί που εκκρεμούν σε άλλες μεγάλες πόλεις τότε παραμένει σημαντικό αντικείμενο για τους ισχυρούς ομίλους.

businessdaily.gr