"Ζωή" αναμένεται να πάρει σε λίγους μήνες το ιστορικό «Εκπαιδευτήριο Μίχου», στην πόλη της Λάρισας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της Ανθίμου Γαζή, ακριβώς απέναντι από το 1ο Λύκειο, δίπλα από το θέατρο ΟΥΗΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, το συγκεκριμένο ακίνητο που για χρόνια φιλοξενούσε το πιο παλιό εκπαιδευτήριο της πόλης και μετέπειτα το Δημοτικό ραδιόφωνο και άλλες υπηρεσίες του Δήμου, εκμισθώθηκε από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ – ΓΙΑΤΣΟΣ και αυτό το διάστημα ανακαινίζεται ριζικά προκειμένου να φιλοξενήσει όλες τις δομές του ΙΕΚ, από την προσεχή εκπαιδευτική χρονιά.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, ενώ μαθαίνουμε ότι η μεταμόρφωση του ακινήτου θα είναι τέτοια που στην ουσία θα μιλάμε για ένα εντελώς καινούριο κτίριο. Στο εσωτερικό του αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό, ενώ τα εργαστήρια και οι αίθουσες θα είναι εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και εργαλεία.

Να σημειώσουμε ότι το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ είναι το πρώτο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Λάρισα (1993) με χιλιάδες απόφοιτους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε όλους τους τομείς και πλέον, θα είναι βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης.

Μ.Δ. thessaliaeconomy.gr