Πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των Διακρατικών Εταίρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Innotrain Erasmus+ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, στην Μπολόνια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταίροι από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα μεταξύ αυτών και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία του έργου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις το οργανισμού Centoform με έδρα την Φερράρα, ο οποίος φιλοξένησε και τις δράσεις του προγράμματος σχετικά με την ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και για το σύστημα τεχνικής εκπαίδευσης στην Ιταλία.

Στόχος της συνάντησης ήταν η επαφή των συμμετεχόντων με τα παραδοσιακά αλλά και τεχνικά επαγγέλματα – μόδα, παραγωγή παγωτού – της περιοχής ώστε να γνωρίσουν πως μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας και με την πάροδο των χρόνων κατάφεραν να αποτελέσουν τον πυλώνα της οικονομίας για την περιφέρεια της Αιμίλια-Ρομάνα.