Περισσότερους από 7.500 εκθέτες από 130 χώρες και περί τους 285.000 επαγγελματίες, εκ των οποίων 8.000 top buyers με συνολική αγοραστική δύναμη 50 δισ. ευρώ, θα φιλοξενήσει στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte η SIAL Paris 2024 (19-23 Οκτ.) που φέτος γιορτάζει την 60ή της επέτειο. Με θέμα "Own the Change," η SIAL 2024 έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να ωθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να προσαρμοστούν στις συνεχείς εξελίξεις και να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Η συλλογική αυτή κίνηση εστιάζει στην προβολή των CSR πρωτοβουλιών των εκθετών και στην ανάδειξη πρωτοβουλιών όπως η SIAL Insights, μια διετής ανάλυση των τάσεων του κλάδου, η SIAL Innovation, η οποία αποκαλύπτει τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, και η SIAL Start-Up, η οποία θα παρουσιάσει διπλάσιο αριθμό start-ups το 2024, συμπεριλαμβανομένων και επιχειρηματικών ιδεών σε πρώιμο στάδιο.Μεταξύ των highlights της έκθεσης, η νέα διάταξη των περιπτέρων των εκθετών, για τη βέλτιστη εμπειρία των επισκεπτών. 

Η SIAL αναφέρει χαρακτηριστικά ότι 80% των επισκεπτών είχαν εκφράσει την επιθυμία τα περίπτερα να είναι οργανωμένα ανά κατηγορία προϊόντος, προκειμένου να διευκολυνθεί η περιήγησή τους στο χώρο. Η νέα διαρρύθμιση ομαδοποιεί τους εκθέτες ανά θέμα.Σε επίπεδο εκπροσώπησης, η Γαλλία και η Ιταλία ανταγωνίζονται για την κορυφή, με την Ιταλία να κατέχει την πρώτη θέση σε εκθεσιακό χώρο, καταλαμβάνοντας πάνω από 16.000 τ.μ.. Η Κίνα με πάνω από 6.000 τ.μ. κάνει αναμφισβήτητα δυναμική επιστροφή, ενώ η Ουκρανία και η Ινδία κάνουν αισθητή την αυξανόμενη επιρροή τους στην παγκόσμια σκηνή. Φέτος, για πρώτη φορά θα συμμετέχουν η Ουγκάντα, η Λιβύη και το Ιράκ.

thessaliaeconomy.gr