Στην Βολιώτικη οικογένεια Δερβένη, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το Skiathos Palace στις Κουκουναριές, πέρασε το παλιό (από το 1975) ξενοδοχειακό συγκρότημα Αλκυών, στην πόλη της Σκιάθου. 

Οι υπογραφές της αγοραπωλησίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ταχυδρόμος", έπεσαν την περασμένη εβδομάδα. 

Το ξενοδοχείο Aλκυών, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μονάδα τριών αστέρων, θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς από τα μέσα Ιουνίου, οπότε και στο νησί του Παπαδιαμάντη θα καταφθάσουν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ.

Από το καλοκαίρι του 2022, τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου προβλέπουν πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό όλων των χώρων του. Σύμφωνα με τα πλάνα, μέσα από μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα και ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο του Ταμείου Ανάκαμψης από το επόμενο καλοκαίρι θα ανοίξει τις εισόδους του ως τετράστερο.

Το Αλκυών, συνολικά 4.000 τ.μ. εντός σχεδίου πόλης, είναι το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα στην πόλη της Σκιάθου, δεσπόζει μπροστά στο λιμάνι του νησιού και διαθέτει 89 δωμάτια, πέντε σουίτες, πισίνα και δύο χώρους εστιατορίων, έναν στο roof garden με πανοραμική θέα, και έναν το «Καρνάγιο».

Σύμφωνα με την προοπτική που υπάρχει, μία από τις πτέρυγες του ξενοδοχείου Alkyon θα λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr