Σε φάση ανάδειξης αναδόχου βρίσκεται η μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων, του νομού Λάρισας μετρά την δημοπράτηση του έργου. 

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Λάρισας είναι συνολικού προϋπολογισμού 67.730.320,80 ευρώ με ΦΠΑ και θα κατασκευαστεί στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΑ θα πραγματοποιείται η υποδοχή και η μηχανική και βιολογική επεξεργασία 61.479 tn/έτος σύμμεικτων αποβλήτων και 12.600 tn/έτος προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας: «Με τις νέες δημοπρατήσεις, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, που αφορούν στην επεξεργασία στερεών αποβλήτων στη χώρα μας."

Απ΄ την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ανέφερε: «Δημοπρατήθηκαν δύο ακόμα μεγάλες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, ανεβάζοντας τις μονάδες που δημοπρατήθηκαν επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε 28. Μέσα σε τρία χρόνια έγινε σημαντική προώθηση για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που έχει ανάγκη η χώρα μας ώστε να διαχειρίζεται τα απόβλητά της με σύγχρονο τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και ακολουθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ώστε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να έχει δημοπρατηθεί το σύνολο των αναγκαίων υποδομών».

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr