Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που λανσάρει plant-based βραστά αυγά υποστηρίζει πως είναι η ελβετική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Migros. Το «V-Love The Boiled» μπήκε πρόσφατα σε επιλεγμένα υποκαταστήματα της αλυσίδας σε Ζυρίχη, Βασιλεία, Λουκέρνη και Γενεύη και παρασκευάζεται με πρωτεΐνη σόγιας, ενώ η γεύση του, σύμφωνα με τη Migros, μοιάζει με αυτήν ενός κανονικού αυγού.

Το προϊόν αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Migros, μετά από χρόνια ερευνών, ενώ παρασκευάζεται από τη θυγατρική της εταιρεία ELSA. Το plant-based «αυγό» αποτελείται ουσιαστικά από δύο διαφορετικές μάζες, το ασπράδι και τον «κρόκο», που στη διάρκεια της παραγωγής γίνονται ένα και καταλήγουν στο τελικό προϊόν, το οποίο πωλείται σε τετράδες στα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας.

Πάνω από 100 προϊόντα στη σειρά V-Love Το «V-Love The Boiled» εντάσσεται στη σειρά V-Love της Migros, η οποία περιλαμβάνει plant-based και χορτοφαγικά προϊόντα. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει περισσότερα από 100 προϊόντα, με πάνω από το 90% αυτών να είναι vegan. Σημειώνεται ότι η ελβετική αλυσίδα υπερηφανεύεται για μία ακόμα παγκόσμια πρωτιά, καθώς αναφέρει ότι το 2020 λάνσαρε το πρώτο στον κόσμο γιαούρτι με βάση τα ρεβίθια.

Foodreporter