Την ΕΒΟΛ, με αφορμή την συνεδρίαση των συνεταιριστών, αναμένεται να επισκεφθεί το Σάββατο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Παράλληλα, υποστήριξε, με αφορμή το πρώτο συμβούλιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών στον Βόλο, θα οριστούν και τα ραντεβού, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Πρίντζος ήταν εισηγητής των συνεταιρισμών στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και όπως τόνισε, «έχω βιώσει το πολυνομοσχέδιο καθώς ήμουν εκπρόσωπος του αγροτικού κόσμου που μίλησα στη βουλή μαζί με τους άλλους φορείς. Είμαι απογοητευμένος όμως, καθώς από 50 φορείς από τον αγροτικό κόσμο, ήμουν ο μόνος που είπα λίγα πράγματα για τους αγρότες».

Ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι «ο χρόνος που αφιερώθηκε ήταν μηδαμινός, επιρρίπτοντας ευθύνη στους βουλευτές όλων των κομμάτων». Υπάρχει βέβαια το θετικό όπως είπε «της μείωσης του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα, όμως είναι τόσα πολλά τα άλλα αρνητικά, που δεν εξομαλύνεται η κατάσταση».

Μειώνεται συνεχώς η παραγωγή

Τα προβλήματα και η μη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου συνεχίζονται σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο και αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι «όταν πριν πέντε χρόνια ήταν 6.000 περίπου αγελαδοτροφικές επιχειρήσεις στη χώρα μας, τη στιγμή που είχαμε φθάσει να παράγουμε 900 χιλ. τόνους γάλα, τη στιγμή που χρειαζόμαστε 1.200 χιλ. κάθε χρόνο, πλέον η παραγωγή μειώνεται και έχουμε μείωση και φέτος, αφού πέσαμε κάτω από 600 χιλ. παραγωγή ντόπιου γάλακτος!».

Ο κ. Πρίντζος περιέγραψε και την κατάσταση της ανεργίας που βιώνουν οι συμπολίτες, τονίζοντας ότι ο Συνεταιρισμός δέχεται «οκτώ αιτήσεις την ημέρα για δουλειά και οι περισσότερες είναι με τέτοιες με ανάγκες που λέω τι μπορώ να κάνω …»

magnesianews.gr