Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα vegan προϊόντα τους είχαν στο φετινό Vegan Life Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη (Aθήνα), οικογενειακές επιχειρήσεις που αποφάσισαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής. «αγκαλιάζοντας» το κίνημα των vegans και παράγοντας χειροποίητα, ελληνικά προϊόντα χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης. 

Παρουσία στο Vegan Life Festival είχε και η θεσσαλική The Nutlers, μία εταιρεία γνωστή για τα βούτυρα ξηρών καρπών της, πίσω από την οποία κρύβεται μια οικογενειακή επιχείρηση από το Βόλο με ιστορία 35 ετών στην επεξεργασία και εμπορία αμυγδάλων.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε το 2018 με βούτυρα ξηρών καρπών από 100% καρπό. «Όπου υπάρχει ελληνικός καρπός, έχουμε ελληνικό καρπό, δηλαδή αμύγδαλο, φουντούκι, φυστίκι κελυφωτό. Ειδικά στο χώρο του αμυγδάλου είμαστε πολύ μέσα, έχουμε άμεση σχέση με τους παραγωγούς», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η γκάμα των προϊόντων της The Nutlers συνεχώς επεκτείνεται και την περασμένη εβδομάδα λάνσαρε ταχίνι με κακάο και σιρόπι αγαύης, ενώ καινούργιο προϊόν είναι και το φυστικοβούτυρο με κακάο και αγαύη, καθώς και το βούτυρο από πεκάν. Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί αγαύη αντί για μέλι, αφενός για να είναι τα προϊόντα της κατάλληλα για vegans, αφετέρου για να μπορούν να τα καταναλώσουν με ασφάλεια και διαβητικοί, επειδή έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Foodreporter)