Η ιδέα των φθηνών επιβατικών πτήσεων γίνεται όλο και πιο ελκυστική για το επιβατικό κοινό, όπως όμως δείχνουν τα μελλοντικά σχέδια των αεροπορικών εταιρειών αυτό δεν θα γίνει χωρίς κόστος για τους επιβάτες. Και τούτο διότι σε κάποιες περιπτώσεις οι φθηνές θέσεις θα είναι... όρθιες

Οι θέσεις για... ορθίους στα αεροπλάνα δεν είναι μια καινούρια ιδέα. Τα πρώτα σχέδια που είχαν ανακοινωθεί πριν λίγα χρόνια είχαν προκαλέσει γενική κατακραυγή, με αποτέλεσμα να "αποσυρθούν" κακήν κακώς. Όλα όμως δείχνουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες μάλλον δεν εγκατέλειψαν ποτέ την ιδέα. Και πλέον κατασκευαστές παρουσιάζουν ειδικές "θέσεις" στις οποίες οι επιβάτες θα κάθονται "σχεδόν όρθιοι", αυξάνοντας τη χωρητικότητα των αεροσκαφών τουλάχιστον κατά 20% και μειώνοντας αντίστοιχα το κόστος του εισιτηρίου.

Η ιταλική εταιρεία Aviointeriors παρουσίασε το SkyRider 2.0, τη δική της ιδέα μιας σχεδόν... ανύπαρκτης "θέσης", στην οποία οι επιβάτες στην ουσία απλά θα στηρίζονται κάπου, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Εσωτερικών Χώρων Αεροσκαφών του Αμβούργου.

Αν μη τι άλλο, τα νέα καθίσματα που παρουσίασε η ιταλική εταιρεία μοιάζουν περισσότερο ασφαλή και.... αναπαυτικά από αυτά που είχαν παρουσιαστεί το 2010 και θύμιζαν... σέλα αλόγου. Τα τότε σχέδια είχαν απορριφθεί κατηγορηματικά από τις αρμόδιες αρχές, αλλά οι Ιταλοί κατασκευαστές φαίνεται να πιστεύουν ότι με το νέο σχεδιασμό η συζήτηση θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου, καθώς η ιδέα μάλλον εντυπωσιάζει τις αεροπορικές εταιρείες. Ασχέτως του ότι ακόμη και σήμερα οι επιβάτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη άνεσης στις πτήσεις.