Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 πρόκειται να εκδικαστεί, εξ αναβολής, στο Πρωτοδικείο Τρικάλων η αίτηση αναστολής των Ασφαλιστικών που κατέθεσε η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ κατά της γαλλικής εταιρείας βάμβακος Mambo η οποία εξέδωσε Διαταγές Πληρωμής, τόσο εις βάρος της ΤΡΙΚΚΗ όσο και του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων ((πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) Αχιλλέα Λιούτα, για οφειλές τής Ένωσης από βαμβάκι οι οποίες διακανονίστηκαν με επιταγές της ΤΡΙΚΚΗ.

Ουσιαστικά πρόκειται για χρέη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων ο οποίος με την σειρά του ενέπλεξε την θυγατρική του γαλακτοβιομηχανία σε υπόθεση αθέτησης πληρωμών.

Ως γνωστόν η Ένωση Τρικάλων προσέφυγε πέρυσι στο άρθρο 106β εξασφαλίζοντας προστασία έναντι των πιστωτών της. Την επέκταση της προστασίας της μητρικής στην ΤΡΙΚΚΗ αναμένεται να επικαλεστεί η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας για να αποφύγει προσωρινά την κατάσχεση της Mampo

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του προέδρου της πρώην ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα ο οποίος είναι εγγυητής της συμφωνίας. 

Ήδη η Γαλλική εταιρεία προχώρησε σε κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Λιούτα καθώς και σε ακίνητα που διαθέτει στο όνομά του. Το υπόλοιπο της οφειλής προς την Μampo υπολογίζεται στο 1 εκ. ευρώ.

Λ.Ε.