Να μην πουλάνε το γάλα τους σε επιχειρήσεις εκτός της Ηπείρου κάλεσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Πρόκειται αναμφίβολα για ρηξικέλευθη πρόταση που ανοίγει νέους δρόμους στην αγροτική οικονομία και θα ήταν κρίμα να περιοριστεί μόνο στην κτηνοτροφία και να μην αξιοποιηθεί και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους της υπαίθρου.

Για παράδειγμα η επέκτασή της σε όλο το εύρος των αγροτικών προϊόντων που παράγει η πατρίδα του Πύρρου, θα έλυνε αυτομάτως και το πρόβλημα της διάθεσής τους διασφαλίζοντας ένα υψηλό εισόδημα σε όσους ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης.

Έτσι λοιπόν, βάσει των ιδεών του κυρίου Καχριμάνη, στην ταράτσα της Περιφέρειας, στα Ιωάννινα, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ξηραντήρια για τα δαμάσκηνα και τα φραγκόσυκα, ενώ στα υπόγεια του κτιρίου η λειτουργία ενός κρατικού  αποχυμοτήριου θα αναλάμβανε την μεταποίηση των πορτοκαλιών - σε τιμές για τους παραγωγούς καλύτερες, βεβαίως, από εκείνες που προσφέρει η αγορά εκτός των Ηπειρωτικών τειχών.

Ο περιφερειάρχης θα μπορούσε επίσης να επιβάλει δασμούς σε κάθε προϊόν που πωλείται αλλά δεν παράγεται στην Ήπειρο, ενώ οι τοπικοί καταναλωτές καλό θα ήταν να αποφεύγουν να ψωνίζουν από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ γιατί δεν ανήκουν σε Ηπειρώτες ή ακόμη χειρότερα, κάποιες από αυτές ανήκουν σε εταιρείες κουτόφραγκων.

Ακόμα και επί Αλή Πασά τα τοπικά προϊόντα της περιοχής ταξίδευαν σε δύση και ανατολή, αλλά στην σημερινή Ήπειρο του κυρίου Καχριμάνη, την οποία η Ευρώπη των Περιφερειών τροφοδοτεί αφειδώς με κοινοτικά κονδύλια, ο λαϊκισμός περισσεύει.

Ένας ακόμα φιλελεύθερος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει να καμαρώνει. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr