Η εταιρεία Ποτοποιία Πλωμαρίου - Ισίδωρος Αρβανίτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του πίσω από την επένδυση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ στο Δαμάσι της Λάρισας, η οποία αφορά στην κατασκευή και λειτουργία αποσταγματοποιείου στην περιοχή. 

Το πράσινο φως για την υλοποίηση μιας εκ των μεγαλύτερων επενδύσεων στο χώρο του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου, δόθηκε εν τέλει από την Τράπεζα της Ελλάδας την προηγούμενη Πέμπτη.

Η επένδυση είχε κολλήσει στις οφειλές, που είχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δαμασίου προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. 

Αίρονται οι υποθήκες

Η διευθέτηση της οφειλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου προς την τέως Αγροτική Τράπεζα, επετεύχθη με πρωτοβουλία, που ανέλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία περιλαμβάνει:

 • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων 1,6 εκατ. ευρώ 

• Πληρωμή του ποσού των 250.000 ευρώ, δηλαδή του αρχικού κεφαλαίου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό 

Με την ανωτέρω διευθέτηση ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στην περιοχή, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται η άρση των υποθηκών σε κτίρια και εκτάσεις γης, που ανήκουν στον συνεταιρισμό. 

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου - Ισίδωρος Αρβανίτης, που δραστηριοποιείται στο χώρο των αποσταγμάτων και έχει ήδη σημαντική παρουσία στην περιοχή, συζητά να συνεργαστεί από κοινού με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δαμασίου, με στόχο την κατασκευή αποσταγματοποιείου. Σκοπός της επένδυσης είναι η απορρόφηση σημαντικών ποσοτήτων σταφυλιών και η  παρασκευή οινοπνευματώδους προϊόντος.

Οι αξιοποιήσιμες εκτάσεις ανέρχονται σε 7 έως 9 χιλιάδες στρέμματα και οι νέες θέσεις εργασίας σε περίπου 80 άτομα.

Nικόλαος Ταμπακόπουλος FnB