Στις αρχές Νοεμβρίου, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η θερινή τουριστική σεζόν, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα, με ανάδοχο την intrakat, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. 

Πρόκειται για εργασίες, μεταξύ άλλων, γενικού καθαρισμού, βελτίωσης του φωτισμού και της σηματοδότησης, αναβάθμισης των χώρων υγιεινής και βελτίωσης της πυρασφάλειας.

Τα έργα στη Σκιάθο, όπως και στα άλλα 13 αεροδρόμια, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του επενδυτικού προγράμματος της Fraport Greece, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2021.

Στο μεταξύ, όσον αφορά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και Fraport, με την δεύτερη να διεκδικεί αποζημίωση ύψους 70 εκατ. Ευρώ για την κακή κατάσταση των αερδρομίων φαίνεται προς βαίνει προς εκτόνωση. 

Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, γεγονός που θα σημάνει ενεργοποίηση ρητρών και απαιτήσεων.

Και οι δύο πλευρές τονίζουν πλέον υποστηρίζουν ότι σε επενδύσεις μεγάλης κλίμακας πάντα ανακύπτουν θέματα, τα οποία όμως επιλύονται με βάση τη σύμβαση.

Την ίδια στιγμή αύξηση 11,4% παρουσίασε τον Σεπτέμβριο η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ίδια. Οι επιβάτες που διακινήθηκαν φτάνουν τα 4,2 εκατομμύρια.

Στην επιβατική κίνηση εσωτερικού σημειώθηκε αύξηση 5,9% σε σχέση με το 2016, με τα αεροδρόμια Ζακύνθου, Μυκόνου, Κεφαλονιάς, Σαντορίνης, Κω και Σάμου να καταγράφουν διψήφια αύξηση.

Αντίστοιχα, η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε αύξηση 12,6% με τα αεροδρόμια στη Μυτιλήνη, Κω, Μύκονο, Άκτιο, Σάμο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη να καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση.

Συνολικά, την περίοδο Ιανουάριος 2017 – Σεπτέμβριος 2017, οι επιβάτες που διακινήθηκαν στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece έφτασαν τους 23,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 10,5% σε σχέση με το 2016.

E.M.